Nem túl meggyőzőek a Snapdragon 855 Geekbench pontjai

írta: odinsann

A Qulacomm lapkáit szinte minden mobiltelefon gyártó eszközében megtalálhatjuk, ezért is igen meghatározó a chip teljesítménye, főleg ha az érkezőfélben lévő Snapdragon 855-ről van szó.


A Snapdragon 845 elsőként tavasszal a Galaxy S9 és S9+ mobilokban debütált, a folytatás már biztos, hogy Snapdragon 855-ként érkezik és ezúttal is a csúcsmobilok kiváltsága lesz. Fontos kérdés ilyenkor a teljesítmény a felhasználók részéről, illetve a gyártók is szoktak vele villogni, annak ellenére is, hogy egy átlagos user nem is használja ki teljes mértékben a chipet. A Qualcomm Snapdragon 855 processzora a Geekbench-ben villantotta meg erejét, ami el kell ismernünk, hogy elsőre nem túl meggyőző.

Az egyenlőre csak “msmnile” néven feltűnt eszköz ugyanis a Geekbench tesztjén 3697 pontot ért el az egymagos megmérettetés alkalmával, a többmagos teszten pedig 10469 ponttal zárt. Ehhez képest a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone X és iPhone 8 modellekben lévő Apple A11 Bionic ugyan ezen a teszten 4204 és 10165 pontot szedett össze, tehát ez így nem éppen lebilincselő a teljesítmény. Korábban már hallhattunk róla, hogy a Qulacomm hamarosan számítógépekbe is gyártana CPU-kat és egy kezdetleges prototípus sem zárható ki a Snapdragon 855-öt illetően, reméljük, hogy a fenti teszt a kettő valamelyikének eredménye.

forrás: gsmarena