Nem úgy fogynak az okostelefonok, mint ahogyan azt tervezték

A napokban több olyan információt lehet olvasni az interneten, hogy az okostelefon gyártók nem jártak túl jól a jelenlegi helyzettel. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Az utóbbi pár év, nem mondhatjuk, hogy az okostelefon gyártók álom időszaka lett volna, hiszen közbeszólt a koronavírus járvány, ami merőben megváltoztatta a világot, ezt pedig a chip hiány követte, ami részben az első probléma oka is volt.

A tavalyi év végén már úgy látszódott, hogy hamarosan rendeződik a helyzet, de aztán februárban kitört a háború az ukránok és az oroszok között.

a23

Utóbbi teljesen odavágott annak a tervnek, hogy hamarosan visszaáll minden a régi kerékvágásba, hiszen rengetek szankciót vezetett be az európai unió is, emellett a nagy cégek is szolidaritásukat fejezték ki az ukránokkal szemben, így vagy felfüggesztették az értékesítést az orosz piacon, vagy teljesen kivonultak onnan. Mindemellett persze az ukrajnai okostelefon piac is teljesen megváltozott, hiszen a vásárlóerő nem olyan, mint volt.

Egy forrás szerint, a legnagyobb okostelefon gyártó, a Samsung is megszenvedi a helyzetet, hiszen kevesebb készüléket tud eladni, mint eddig. Persze a piaci részesedése megmaradt, sőt növekedni is tud, viszont az összes eladott készülék szám az csökken és mivel ők a legnagyobbak megérzik ezt. Állítólag jelenleg 50 millió darab Samsung okostelefon áll jelenleg a forgalmazóknál, így a cég csökkentheti a gyártást, hogy ne keletkezzen annyi felesleg.


Forrás