Netflix: Vége lehet a fiókok megosztásának

A Netflix fiókoknál a standard és a legnagyobb prémium csomagban mindig volt lehetőségünk arra, hogy további felhasználókat adhassunk meg. Ez a standard csomagnál két főt jelent, a prémium csomag pedig négy főt jelent. Ez a szám meg fog maradni a jövőben is, viszont a Netflix különböző korlátozásokat vezethet be.

A Netflix-nél szerint kizárólag az adott háztartásban élők használhatják a fizetett csomagokat és nem oszthatjuk meg ezt barátokkal vagy a családdal. Ez a Netflix hivatalos állásfoglalása viszont eddig ennek a figyelésére nem fektettek nagy hangsúlyt. Viszont a fiókmegosztásoknak hamarosan vége lehet, hiszen a cég kidolgozott egy algoritmust, ami kiszűri azt a felhasználót, aki nem a saját fiókját használja. Ezt már egy jó ideje fejlesztik, viszont a Netflix most indította el az éles tesztelést, így sok felhasználó kapta meg ezt az üzenetet:

„If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching.”

Ez magyarul azt jelenti, hogy aki nem él együtt a fiók tulajdonosával, annak szükséges lesz egy saját fiókra, ahhoz, hogy tovább nézhesse a filmeket.

Ha ezen az üzeneten valaki tovább szeretne lépni, az a teendője, hogy igazolja magát. Ezt lehet SMS-en keresztül vagy Email-en keresztül. Mi döntjük el, hogy melyiket szeretnénk választani. Jelenleg még van olyan opció is, hogy igazolás később, de valószínű, hogy ez nem sokáig lesz majd így. Akik nem tudják igazolni magukat készíthetnek új fiókot és kaphatnak 30 nap ingyenes próbaverziót, viszont ezután nekik is ugyan úgy kell fizetni a szolgáltatásért, mint az eddigi felhasználóknak.

Ezeket a lehetőségeket foglalják magukban a csomagok:

  • Alap: Egy kijelzőn nézhetünk és tölthetünk le korlátlan számú sorozatot és filmet laptopon, tableten, TV-n, telefonon.
  • Standard: Két kijelzőn nézhetünk és tölthetünk le korlátlan számú sorozatot és filmet laptopon, tableten, TV-n és telefonon akár HD minőségben is.
  • Prémium: Négy kijelzőn nézhetünk és tölthetünk le korlátlan számú sorozatot és filmet laptopon, tableten, TV-n és telefonon akár HD és Ultra HD minőségben is.

A Netflix csomagok így festenek árazásban Magyarországon:

Alap csomag: 2490 Ft

Standard csomag: 3190 Ft

Prémium csomag: 3990 Ft