Nevetséges áron érkezett a Sony új mobilja

Újabb Sony mobil érkezett a középkategóriába, az Xperia 8 dupla kamerákkal, 6 hüvelykes kijelzővel és IP védelemmel próbálja magát a felhasználók szívébe lopni.


A Sony továbbra is a 21:9-es képaránnyal próbálkozik, a legújabb Xperia kijelzője egy 6 hüvelykes, Full HD+ felbontású, IPS LCD panel, ami mellé 158 x 69 x 8,1 milliméteres dimenziók és 170 grammos súly társul. Az ujjlenyomat-olvasó továbbra is a bekapcsoló gombban található, a felső kategóriából pedig megkapjuk a Side Sense technológiát, oldalra tehát nyomásérzékeny felületek kerültek.

A szögletes formavilág már nem mondható újdonságnak, akárcsak a viszonylag vastag felső káva, itt kapott helyet a 8 megapixeles előlapi kamera. Az Xperia 8 hátlapjára 12 megapixeles főmodul és 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse került. A ház teljes egészében üvegből készült, a készülék védelméről Gorilla Glass 6 gondoskodik. A burkolat alatt Snapdragon 630 dolgozik, 4 GB RAM és 64 GB bővíthető tárhely társaságában.

Az akkumulátor kapacitása 2760 milliamperóra, ebből egyértelműen leszűrhető, hogy üzemidőbajnok biztos nem lesz az Xperia 8-ból, de legalább van 18W-os kábeles gyorstöltés USB-C porton keresztül. Első körben Japánban kerül majd fel a boltok polcaira az újdonság, a szigetországban 153 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek érte, ami borzasztóan sok ezért a telefonért.