Nézzük mit tudunk eddig a Galaxy S21 szériáról!

A Galaxy S21 mobilok 2021 leginkább várt telefonjai lesznek. A Samsung már gőzerővel dolgozik a Galaxy S széria legújabb tagjain, kiszivárgott képeket már láthattunk és a specifikációkkal kapcsolatban is érkeztek hírek. Összeszedtük mi az amit eddig tudunk.

brave_banner_3_gsmring

Az elmúlt években a Samsung S modellek februárban lettek bejelentve és márciusban kerültek piacra, de most nagyon azt hangoztatják, hogy már januárban be lesznek mutatva és februárban kerülnek fel a boltok polcaira.

Pontos információk még nincsenek a telefon végleges elnevezéséről, a Galaxy S21 mellett az S30 is esélyes. Mivel egyre több helyen hallani az S21 elnevezést valószínűleg ez lesz a befutó. A Galaxy S21 előlap tekintetében nagyon hasonlít majd a Galaxy S20-hoz, maradt a 6.2 inch-es lapos kijelző, az eszköz háza viszont 151.7 mm x 71.2 mm x 7.9 mm-es lesz. Ezzel ellentétben az S21 Ultra állítólag 6.7-6.9 inch-es ívelt képernyővel fog rendelkezni, 165.1 mm x 75.6 mm x 8.9 mm-es méretben.

A hátlap mindkét telefonnál némileg eltérő dizájnt mutat, a standard S21-nél a három szenzoros kamerasziget egy síkban van a telefon keretével, viszont a vaku ezen kívül kapott helyet. A Galaxy S21 Ultra esetében négy modullal lehet majd kalkulálni, de a kiszivárgott képek alapján a LED vaku a kameraszigeten belülre kerül. Mindenképp érdemes megemlíteni az S21 Ultra kameráit. Az előlapon állítólag egy 40MP-es szelfi kamera dolgozik majd, a hátlapon pedig a 108MP-es főmodul mellett, egy darab 16MP-es és két darab 10MP-es érzékelő áll majd rendelkezésünkre.

Chipset-tel kapcsolatban annyit tudunk elmondani, hogy az S21 család az Egyesült Államokban és Ázsiában Qualcomm Snapdragon 875 lapkával fog megjelenni, Európában szokás szerint marad a gyártó az Exynos rendszerchipnél. Eddigi információk szerint 5000 mAh akkumulátort kap az S21 Ultra, ami mellé gyárilag 25W-os adaptert csomagol a Samsung. Felmerült, hogy a Samsung Galaxy S21 olcsóbb lehet mint elődje, de a Samsung Galaxy S21 Plus-szal és S21 Ultrával kapcsolatban olyan infó jött, hogy ezek valamivel drágábbak lesznek az elődmodelleknél.