Nincs most menőbb telefon a Motorola Razr 2019-nél

Valószínűleg sokan emlékeztek még a jó öreg Motorola Razr V3-ra, ami annak idején az egyik legvagányabb készülék volt a piacon. Az új Razr 2019-ről már hónapok óta pletykálnak és most végre be is mutatták, egész pontosan 15 évet kellett várnunk a “következő generációra”.


Az eddig kiszivárgott infók többsége igaznak bizonyult, valóban 1500 dolláros árcédulával debütált a különleges masina és Snapdragon 710 került bele. Nem egy csúcslapkáról van szó, az ár viszont ehhez képest elég magas, így jó vételnek semmiképp nem lehet mondani az új Razr-t. Az viszont biztos, hogy az ismerősök és barátok elismerően bólintanak majd a készülék láttán, mert még csak hasonló sincs jelenleg a piacon.

Az eszköz összecsukott állapotban egy futurisztikus kagylómobil, méretes másodlagos kijelzővel. Ez a 2,7 hüvelykes külső képernyő az idő és dátum, értesítések megjelenítésére valamint szelfik készítésére szolgál, felbontása 800 x 600. Kívül-belül OLED panel került a mobilba, ami nem rossz döntés főleg annak tudatában, hogy az akkumulátor kapacitása csak 2510 milliamperóra. Szerencsére azért van 15 wattos gyorstöltés, mindenesetre az üzemidőről nem sok szó esett, gyaníthatóan egy napnál nem kell többet várni a Razr 2019-től.

Nyitott állapotban egy 6,2 hüvelykes megjelenítő tárul elénk, 21:9-es képaránnyal és 2142 x 876 pixel felbontással. A flexibilis pOLED kijelző a CinemaVision fantázianevet viseli, arról nem jött infó, hogy megközelítőleg hány nyitásnak áll majd ellen, de a hivatalos közlemény szerint jóval strapabíróbb, mint a konkurencia hasonló megoldásai. A panel felső sávjában van egy szenzorsziget, többek között itt kapott helyet az 5 megapixeles előlapi kamera, ami nem mondható túl izmosnak, de kívül 16 megapixeles egység dolgozik, f/1.7-es rekesszel Dual Pixel és lézeres autófókusszal, ez pedig már bőven elég néhány jó minőségű fotó készítéséhez.

A nyolcmagos Snapdragon 710 mellé 6 GB belső memóriát és 128 GB tárhelyet kapunk. Sajnos annak ellenére, hogy az Android 10 már rendszerszinten támogatja a hajtogatható képernyő formátumokat csak Android 9 Pie fut a készüléken, nyilván rövid időn belül lehet majd frissíteni az új főverzióra. Egyébként a másodlagos kijelző is lehetővé teszi az eszköz használatát anélkül, hogy szétnyitnánk a készüléket, ezzel lehet spórolni az üzemidőn, de ha ilyen menő telefonunk van, valószínű nem egy 2,7 hüvelykes képernyőn fogunk bíbelődni.

Az elsődleges tesztek alapján egyelőre nem látható a hajtás mentén kialakult gyűrődés nyom, ami külön pozitívum. Jack csatlakozó nincs, az alsó vastag részre viszont került egy ujjlenyomat-olvasó, a töltést pedig USB C porton keresztül tudjuk megejteni. Színek tekintetében nem variált sokat a gyártó, csupán egy opció van, ez a Noir Black nevet kapta. A megjelenési dátum és a célpiacok egyelőre nem ismertek.