November 14-én érkezik a Xiaomi Mi Note 10

A Xiaomi november 5-én mutatja a be a Mi CC9 Pro-t, ami a nemzetközi piacra Mi Note 10 néven fog érkezni. A mobil globális premierjéhez idáig nem kötöttek dátumot, de a kínai cég lengyel leányvállalata elárulta, hogy november közepétől számíthatunk a Mi Note 10-re.

A Xiaomi új középkategóriás mobilja akár a vállalat legsikeresebb készüléke is lehet. A CC9 Pro/Mi Note 10 öt darab hátlapi kamerát tudhat magáénak, köztük a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorát, ami mellé jön még egy telefotó egység is, akár 50x-es nagyítással. Kaptunk egy kis ízelítőt mire számíthatunk kamerás vonalon az eszköztől.

A Xiaomi Lengyelország Facebook oldalán közzétett kép Lisszabonban készült, nagyjából 500 méterre a hajótól. Van egy másik nagyított felvétel is, ezen jól látható a hajó neve, ami a távoli képen egyáltalán nem kivehető. Ennél jobban talán nem is lehetne szemléltetni a zoom kamera tudását. Ez a felsőkategóriás készülékek körében már nem mondható nagy durranásnak, de – ha minden igaz – a Mi Note 10-et a középkategóriában küldi majd versenybe a kínai gyártó.

A mobil lelke a nyolcmagos Snapdragon 730G lesz, ami mellé modelltől függően 6/64, 8/128 vagy 12/256 GB memória társul. A masina energiaellátásáról a legfrissebb infók szerint egy 5260 milliamperórás, 30 wattos gyorstöltést támogató akkumulátor gondoskodik. A kijelző várhatóan 6,47 hüvelykes OLED panel lesz, két oldalt jókora ívekkel és megjelenítőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval. A mobil tehát november 5-én Xiaomi CC9 Pro néven érkezik Kínába, majd november 14-én a nemzetközi piacra, de ott már Mi Note 10-ként kell majd keresni.