Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

A Xiaomi már reagált is az Egyesült Államok lépésére és közölték, hogy megteszik a szükséges intézkedéseket a vállalat részvényeseinek megvédése érdekében.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok feketelistára juttatta a Xiaomi-t és még rajtuk kívül nyolc kínai céget. Szerencsére ez nem egyenértékű az Entity List-el amire a Huawei került, így az amerikai cégek továbbra is kerekedhetnek a Xiaomi-val és Google szolgáltatások nélkül sem marad a vállalat. Viszont az amerikai befektetőknek ki kell venniük a pénzüket a cégből és a későbbiek során sem vehetik meg annak részvényeit. A Xiaomi a mai napon hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, mely a következőképpen szól:

„A Vállalat minden országban, ahol üzleti tevékenységet folytat törvényesen, a helyi jogszabályoknak megfelelően működik. A Vállalat polgári célú termékeket és szolgáltatásokat állít elő a lakosság számára. Megerősíti, hogy a kínai hadsereg nem tartozik a tulajdonosai közzé és nem is áll annak ellenőrzése alatt, valamint nem minősül a “Kínai Kommunista Hadsereg Vállalatának”, ahogy azt az NDAA (honvédelmi engedélyezési törvény) meghatározta. A Vállalat megteszi a szükséges intézkedéseket a Vállalat és részvényesei érdekeinek védelmében.

A Vállalat mérlegeli a lehetséges következményeket és felméri azoknak a teljes cégcsoportra gyakorolt hatásait. Amint esedékessé válik, a Vállalat újabb nyilatkozatot fog tenni.”

Ez is érdekelhet:

Szétszedték, majd egy sárkányt építettek a Xiaomi Mi 11-ből

Minden eddiginél több pontot szerzett AnTuTu-ban a Black Shark 4

Már biztos, hogy februárban jön a Redmi K40 széria