Nyolc kamerás mobillal állhat elő a Sony

A Sony kameramoduljai rengeteg készülékben kapnak helyet, így nem meglepő, hogy ők is tervezgetnek egy Nokia 9-hez hasonló telefont, de a japánok még a PureView-nél is több kamerát, szám szerint nyolcat pakolnának saját készülékükbe.


Napjainkban leginkább a kamerás képességek terén vehetünk észre szembetűnő változást egy csúcskategóriás mobiltelefonnál, a korábbi egy modult egyre több egészíti ki. Jelenleg a Nokia 9 PureView az ami a legtöbb kamerát tudhatja magáénak, hátlapján ugyanis öt, előlapján pedig egy modullal rendelkezik. A legfrissebb pletykák szerint a Sony is hasonló telefonon dolgozik, ők az eszköz hátlapjára hat darab kamerát helyeznének, az előlapon pedig kettő kapna helyet. Ez az információ egy Max J.-től származik, aki korábban már Samsung mobilokkal kapcsolatban rengeteg hiteles hírrel szolgált. A fiatalember Twitter bejegyzése szerint jelenleg még fejleszti a Sony az újdonságot és hardverspecifikációi sem ismertek.

Az egyelőre kérdéses, hogy miként fog együttműködni a hátlapon a hat szenzor, mivel ezen a téren többféle megoldás is létezik. Érdemes kiemelni a Nokia 9 PureView öt darab kameráját, a három monokróm és kettő RGB modul egyszerre, a minél szebb fotó elkészítésén dolgozik. Azonban a Samsung-nál, vagy a Huawei-nél, ez egy kicsit másképp van, utóbbi kettőnél ugyanis más látószögekkel rendelkeznek és külön is tudjuk őket használni, ultraszéles, széles vagy telefotó módban. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Sony kamerái manapság rengeteg telefonban kapnak helyet, így biztosan nem fogunk csalódni, már csak az a kérdés, hogy mikor jön ez a készülék és a kamerái miként funkcionálnak majd.

FORRÁStwitter
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.