Nyomógombos strapamobillal és kagylótelefonnal bővítette kínálatát a Nokia

A HMD Global-tól már megszokhattuk, hogy nyomógombos telefonokat is hoznak a nagyobb rendezvényekre, Berlinbe sem érkeztek üres kézzel.


Okostelefonokról szoktak jönni a hírek a bemutató előtt, a Nokia 800 Tough és a 2720 Flip viszont nem igazán sorolható ebbe a kategóriába, talán ezért is maradt titokban az érkezésük. Már csak ez a két készülék “hiányzott” a HDM portfóliójából, így mostantól strapa és flip mobilt is tudnak majd venni azok, akik valamilyen nyomógombos eszközre vágytak. A kettő közül talán az elpusztíthatatlan Nokia 800 Tough tűnik érdekesebbnek, már a dizájnon is lehet látni, hogy nem egy átlagos telefonról van szó. A külső meglehetősen robosztus lett, a ház vaskos, csavarok díszítik és csúszásgátló felület fedi. Természetesen van IP68 és MIL-STD-810G tanúsítvány is, tehát 30 percet minden gond nélkül kibír 1,5 méter mély vízben a mobil, és a hőmérsékleti ingadozással, porral, párával sem gyűlik meg a baja.

Külön pozitívum, hogy 4G LTE modem is kerül bele, illetve WiFi-t és GPS-t is találunk a repertoárban. A KaiOS jóvoltából olyan applikációk is rendelkezésünkre állnak, mint a WhatsApp, Facebook, Google Maps vagy a Google Assistant. Kapott egy 198 lumenes LED-et is a mobil, így zseblámpaként is lehet használni. A Nokia 800 Tough akkumulátora 2100 milliamperórás, a HMD 12 órás beszélgetési időt ígér, a készenléti idő pedig több mint 30 nap. A Nokia 800 Tough október elején kerül fel a boltok polcaira, 110 eurónak megfelelő összeget kérnek érte, fekete és camo variánsok közül tudunk majd választani.

A Nokia 2720 Flip letisztult dizájnnal és kettő darab kijelzővel jött. A főképernyő 2,8 hüvelykes (QVGA), kívül pedig egy 1,3 hüvelykes kijelző van, ami az óra és az értesítések megjelenítésére szolgál. Ezen az eszközön is a KaiOS fut, így rengeteg alkalmazás elérhető rá.

Van GPS, LTE modem, WiFi és még WiFi hotspot-ként is tudjuk használni. Akárcsak a Nokia 800 Tough, a Flip is 2 megapixeles kamerát kapott. A tárhely mérete 4 GB, de microSD kártyával tudunk bővíteni. A mobilt már ebben a hónapban meg lehet majd vásárolni, 90 eurónak megfelelő összegért, fekete és szürke színben.

Jött egy harmadik masina is Nokia 110 néven, ez a Nokia 105 nagytesója lesz. Ebben is van egy kamera, MP3 lejátszó, rádió, az akkumulátorából pedig akár 14 óra beszélgetési idő is kicsikarható. Series 30+ rendszer található rajta, így nem érhető el rá az alkalmazások oly széles választéka, mint az előző két készüléknél.