Októberben debütálhat a nemzetközi Huawei P50 széria

Október 21-én valamire készül Bécsben a Huawei és már sejtjük, hogy miről is lehet majd szó a szomszédos országban lévő bemutatón.

crypto50

A Huawei a tegnapi nap folyamán meghívókat küldött ki egy október 21-én Bécsben tartandó rendezvényre. Az esemény délután három órakor kezdődik és Derek Yu a Huawei közép- és észak-európai valamint kanadai fogyasztói üzletágának alelnöke lesz a bemutató házigazdája. A kínai gyártó természetesen nem árulta el, hogy mi(k)ről is lesz szó október végén, de a meghívón látható kép azért elég erősen árulkodik. Azon ugyanis egy eléggé kísértetiesen a Huawei P50-re hasonlító mobilt láthatunk, aminek köszönhetően leszűrhetjük, hogy valószínűleg a P50 modellek globális bemutatóját fogják tartani.

Annak ellenére, hogy a Huawei ősszel a Mate termékcsalád bemutatóját szokta tartani láthatóan idén ez egy kicsit másképp fog alakulni. Ugyan még hivatalos megerősítés nem érkezett, de a pletykák szerint idén nem lesznek Mate mobilok. Ezt részben megerősíti az is, hogy szeptember 23-án tartják Kínában a Nova 9 bemutatóját is.

p50

Visszatérve a P50 készülékekre, a kínai bemutatón két modellt  ismerhettünk meg, ezek Huawei P50 és P50 Pro néven érkeztek. Mindkettő hátlapján egy 50 megapixeles elsődleges kamera helyezkedik el. Az alapmodellben Snapdragon 888 processzor gondoskodik a számítások elvégzéséről, ezzel ellentétben a Pro variáns a Huawei házon belüli chipje a Kirin 9000 lapka kapott helyet. Természetesen a megjelenítőből is nagyobbat tudhat magáénak a Pro változat, ami számszerűsítve 6,6 hüvelykes jelent, a P50 pedig 6,5 hüvelykkel bír. A leheletnyivel nagyobb Huawei P50 Pro-ban 4360 mAh-s akkumulátor találunk, amit 66 wattos gyorsöltéssel tudunk táplálni, illetve adott az 50 wattos vezeték nélküli töltés lehetősége is. A P50-be valamivel kisebb telepet helyeztek, kapacitása 4100 mAh. Szinte biztos, hogy október 21-én Bécsben a P50 mobilok bemutatóját tartja a Huawei, de mi azért örülnénk ha valami újdonságról is lerántanák a leplet.

 


Forrás