Olcsó 5G-s mobilon dolgozik a Samsung

Az új generációs hálózat elterjedésével a mobilgyártók megfizethetőbb 5G képes eszközökkel is jelentkezni fognak rövid időn belül. Konkrétan ilyen készülék még nincs a piacon, de azt már tudjuk, hogy több cég is dolgozik középkategóriás 5G-s telefonon.

Belsős forrás szerint a pár hónapon belül bemutatkozó Galaxy A71 is egy ilyen mobil lesz. Egy kiszivárgott modellszám alapján bukott le a masina és az SM-A716B-ből már sejteni lehet, hogy a világ legnagyobb piacán Kínában, biztosan megvásárolható lesz. Erre mondjuk jó esély volt, hiszen az ázsiai országban van jelenleg a legnagyobb működőképes 5G hálózat, és itt van a legnagyobb igény a megfizethető 5G-s készülékekre. Arról még nem jött hír, hogy a nemzetközi piacra is kerül-e majd belőle, de valószínűleg a világ többi országában is lenne rá kereslet.

A specifikációkról még semmit nem tudunk, mivel az elődmodell meglehetősen nagy, 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, bizonyára a folytatás is ezt a vonalat viszi majd tovább. A Galaxy A70 esetében a memória mérete modelltől függően 6 vagy 8 GB, tárhelyből pedig 128 GB-ot pakolt a mobilba a Samsung. Az biztos, hogy a Galaxy A70-ben lévő Snapdragon 675 le lesz cserélve. Az új, 7 nanométeres gyártástechnológiával készült Snapdragon 700-as széria már 5G képes és pont 2019 utolsó negyedévében válik majd elérhetővé a mobilgyártók számára. A Galaxy A71-re pedig 2020 elején lehet számítani, nem nehéz tehát kitalálni, hogy újra Qualcomm rendszerchipet választ majd a Samsung.

Ha most 5G-s telefont szeretnénk akkor a felsőkategóriában kell nézelődni, ott is több mint 300 ezer forintot kérek az ilyen készülékekért. A Galaxy A71 nyilván nem lesz ennyi, ha figyelembe vesszük, hogy a Galaxy A70-ért jelenleg 100 ezer forintot kérnek, a folytatás megközelítőleg 130-140 ezer forintos árcédulával debütálhat.