Olcsó Nokia telefon érkezett Android Go-val és előre néző vakuval

nokia-c2-cover

Egy visszatérő Nokia legendával bővült ma a HMD Global készülékeinek felhozatala, mutatjuk milyen lett az idei Nokia C2 mobiltelefon.


A Nokia C sorozat évekkel ezelőtt is a belépő szintet jelentette, ezúttal sincs ez másképp. A most bemutatott Nokia C2 is ebben a kategóriában kap helyet. Ennek leginkább árulkodó jele, hogy a készülékre Android 9 Pie Go kiadás került. Amit ugye a gyengébb hardverekkel rendelkező mobilokra készített a Google. A fentiek tükrében a Nokia C2 is egy ilyen eszköz lett. Benne egy négymagos 1,4 GHz-es Unisoc processzort találunk. A rendszermemória is csak a minimális, ami az Android Go-hoz kell, számszerűsítve 1 GB-ot kapunk. A belső tárhely 16 GB, ezt egyébként tudjuk bővíteni is, maximum 64 GB-os SD kártyával.

nokia-c2

Az előlapon egy 18: 9-es képarányú és HD+ felbontású 5,7 hüvelykes IPS panelt tapicskolhatunk. A megjelenítő felett találjuk a beszédhangszórót és az előlapi kamerát, amivel 5 megapixeles felbontású képeket lőhetünk. Az előlapi modul mellé kapunk LED vakut is, így éjszaka jobb minőségű szelfiket készíthetünk. A hátlapon lévő kamera is elég szerénynek mondható. Ide szintén egy 5 megapixeles modul került melynek rekeszértéke F/2.2-es.

Az akkumulátor kapacitása 2800 mAh, ennek töltését hagyományos microUSB csatlakozón 5W-al tudjuk megejteni. Támogatott az FM rádió és kapunk 3,5 milliméteres jack csatlakozót is. A Nokia C2 fekete és cián színekben vásárolható meg. A gyártó hivatalos árat nem közölt, de egy külföldi oldalon 60 euróért hirdetik, ez jelenlegi árfolyam szerint 20 ezer forintot jelent.

FORRÁSnokia
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.