Olcsó Nova 5i Pro lett a ma bemutatott Huawei Nova 5z

nova-5z-cover

Az idén júniusban bemutatott Nova 5 sorozat a mai napon egy újabb eszközzel bővült, megérkezett a Huawei Nova 5z.

A napokban hallhattunk elsőként a Huawei Nova 5z-ről, az akkor közzétett plakáton október 21-re ígérték, hogy bemutatják az eszközt, ami a mai nappal meg is érkezett. A Huawei Nova 5z elsőre egyébként nagyon hasonlít a Nova 5i Pro-ra, csak éppen belül egy kicsit gyengébb memória fronton. A mobil picit vaskosabbnak mondható kávái közé egy 6,26 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD panelt kapott. Aminek bal sarkában felül, egy kameralyukat találunk, amiben egy 32 megapixeles modul bújik meg.

huawei-nova-5z-2

A hátlapon már négy kamera kacsint vissza ránk, a fő modul 48 megapixeles, mellé egy 8 megapixeles széles látószögű, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy szintén 2 megapixeles makró lencse jár. A kamerák a Mate 20 szériához hasonló négyzetes kialakításban vannak elhelyezve, alattuk az ujjlenyomat olvasóval. A Nova 5 termékcsaládban nem számít újdonságnak a Kirin 810 lapka, a Nova 5z-ben is ezt kapott helyet, teljesítményét tekintve teljes mértékben megfelel egy átlagfelhasználónak. Memóriából 6 GB RAM-ot kapunk, ami mellé 64 vagy 128 GB-os tárolót választhatunk. A Nova 5z egy méretes 4000 mAh-s telepet is magáénak tudhat, amit 20W-os gyorstöltéssel USB-C csatlakozón keresztül táplálhatunk.

huawei-nova-5z-1

Gyárilag Android 9-et kapunk EMUI 9.1 kezelőfelülettel és támogatja a GPU Turbo-t is a telefon. Ami az árat illeti 66 ezer forintnak megfelelő kínai jüanért tudjuk megvenni a 64 GB-os változatot, a 128 GB-os pedig 1799 jüanba, vagyis 75 ezer forintba kerül. A Huawei Nova 5z egyelőre csak Kínában vásárolható meg, a globális startról nem érkezett infó.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.