Olcsó vízálló Xiaomi okostelefon került bemutatásra

A napokban egy új olcsó Xiaomi okostelefon jelent meg, ami vízállósági tanúsítvánnyal is fel van szerelve. Mutatjuk, hogy mit tudunk róla.

crypto50

A Xiaomi Redmi Note 10T 5G a napokban jelent meg Japánban és már meg is vásárolható fekete, zöld és kék színben durván 90.000 Ft-os áron. Egy ilyen elnevezésű termék már kapható az indiai piacon, de a kettő nem ugyan az. Valószínűleg Európába nem fog elérni majd a termék, abból kiindulva, hogy milyen specifikációkkal rendelkezik.

A termék egy 6,5 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű IPS LCD kijelzővel van felszerelve, amin Infinity-O kivágásban helyezkedik el a szelfi kamera. A kijelzőt egy Gorilla Glass 3-as üveg védi ami valamilyen szinten ellen áll a karcoknak.

Hardveresen egy nyolcmagos Snapdragon 480 dolgozik a készülékben, ami nem egy erőbajnok, de azért teszi a dolgát. Mellé társul még az alap kiadásnál 4GB RAM és 64GB belső tárhely is. Utóbbit tovább lehet bővíteni MicroSD kártya segítségével. Szoftveresen Android 11 alapokon futó MIUI 13-at kapnak a felhasználók.

A hátlapon összesen két lencsét találunk, egy 50 MP-es főkamerát és egy 2 MP-es mélységlencsét. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit egy 18W-os töltővel lehet feltölteni. Amit még érdemes kiemelni az az, hogy a termék IP68 vízállósággal rendelkezik, ami Xiaomi termékeknél nem megszokott. Azonban Japánban szinte nem is lehet olyan készüléket vásárolni, ami nem vízálló, ezért valószínűleg csak így van esélye a kínai cégnek.


Forrás