Oppo X 2021 – a kinyújtható és feltekerhető telefon

A kínai mobilgyártó egy nem mindennapi fejlesztéssel állt elő, amikor bemutatta a jövő telefonjaként kikiáltott Oppo X 2021 készülékét.

gsmring_webshop_banner

Ahogyan azt már több gyártónál láthattuk az utóbbi időben, erőteljesen dolgoztak azon, hogy létrehozzanak egy egyedi telefont, összehajtható képernyővel, az Oppo egy ettől is érdekesebb fejlesztésen dolgozott ez idő alatt. A kínai cég eddig sem szégyenkezett újítások terén és új, szokatlan külsővel rendelkező eszközökkel is előrukkoltak. Láthattunk már forgó kamerás telefont tőlük az Oppo N1 készüléknél 2013-ban, vagy egyedi példának mondhatjuk még a 2018-ban megjelent Find X-et is, amelynél eltávolították a kamera bemetszést a képernyőn, mivel kicsúsztatható kamerával rendelkezett.

Visszatérve a címben említett kivitelezéséhez, idén nyáron már hallhattunk az LG Project B néven emlegetett készülékről, amely szintén feltekerhető tulajdonsággal bír, és bár már lassan az év végéhez közeledve vártuk a megjelenését, ezt a mobilt az LG csak jövőre tervezi piacra dobni.

Igaz, hogy az Oppo nem tett bejelentést a megjelenéssel kapcsolatban, viszont büszkén megmutatta a új készülék terveit és koncepcióját. Normál állapotban a telefon képernyőjének mérete 6.7 colos, akárcsak egy átlagos készülék, mindezt viszont egyetlen gomb megnyomásával kiszélesíthetjük 7.4 colosra is.

Mindez úgy valósul meg, hogy a telefon belsejében elhelyezett görgők és az azokat működtető motorok egymásra erőt fejtenek ki és így lehetővé válik a panel kinyújtása és összetekerése is. Ehhez a telefon vázát is úgy alakították ki, hogy képes legyen erre a mozgásra. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a képernyő ne “gyűrődjön össze” ami az összecsukható telefonoknál sajnos néha problémát okoz.

A telefon videók indításakor képes automatikusan beállítani a kijelző méretét az adott tartalom képarányához illően.

A készülék OLED kijelzővel rendelkezik, ami mindössze 0,1 milliméter vasrag, hogy ennek ne essen baja, kitaláltak egy ügynevezett Wrap Track tehnológiát, ami valójában egy nagy szilárdságú réteg, ami bevonja a panelt. Egyelőre nincs információ arról, hogy milyen anyagból készül a képernyő körüli külső rész, de nagy valószínűséggel egyfajta műanyag lehet.

Még csak koncepcióról van szó, így a megjelenési biztos bőven fejleszt majd a mobilon a gyártó. Egyelőre azt sem tudjuk mikortól kerül majd forgalomba a masina, akár az is lehet, hogy a Mi Mix Alpha-hoz hasonlóan eltűnik a süllyesztőben.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.