Örülnek a fejlesztők az “Apple-adó” csökkentésének

Az Apple engedett a nyomásnak, november közepén bejelentették, hogy bizonyos esetekben 15 százalékra csökkentik az App Store jutalékának mértékét, 2021 januárjától.

Ez azonban nem minden fejlesztőt érint, csak azokat, akik 1 millió dollárnál kevesebb árbevétellel rendelkeznek évente, de még így is a fejlesztők kb. 98 százaléka jogosult a 15 százalékos csökkentésre. Ez mellett, azt is meg kell említeni, hogy ezek a fejlesztők, mindössze 5 százalékát teszik ki az App Store tavalyi bevételének. Az új App Store Small Business Program indulását már nagyon várják a fejlesztők, hiszen az eddig 30 százalékos jutalék 15 százalékra csökkentésének köszönhetően érezhetően több pénz marad majd a zsebükben. Jelenleg 2 millió alkalmazás található az App Store-ban, ebből mintegy 376.000 az, ami fizetős letöltés vagy tartalmaz valamilyen alkalmazáson belüli vásárlást. Az AppFigures szerint ez a 376.000 alkalmazás körülbelül 124.500 fejlesztőhöz tartozik. Egyébként összesen 28 millió alkalmazásfejlesztő regisztrált eddig az App Store-ba. Az Apple alkalmazásboltja a CNBC becslése szerint tavaly 50 milliárd dollár bevételt hozott a cupertinoi cégnek, ez a vállalat egyik legfontosabb bevételi forrása, az iPhone-ok után.

Forrás: Apple

Az új program 2021 január 1-től lép életbe és fejlesztőket kérik, hogy önállóan jelentkezzenek rá. Az nem derült ki, hogy miért kell külön jelentkezni, lehet ezzel is trükközne egy kicsit az Apple. Az biztos, hogy a jelentkezőket megszűrik, első körben ellenőrzik a fejlesztők 2020-as bevételeit, aki átlépi az 1 millió dolláros bevételi küszöböt értelemszerűen marad a 30 százalékos sávba.

,,A kisvállalkozások jelentik globális gazdaságunk gerincét, valamint az innováció és a lehetőségek dobogó szívét a világ közösségében. Ezt a programot azért indítjuk, hogy segítsük a kisvállalkozások tulajdonosainak megírni a kreativitás és a jólét következő fejezetét az App Store-ban, és tovább fejleszteni az ügyfelek által kedvelt minőségi alkalmazásokat. Az App Store soha nem tapasztalt gazdasági növekedés motorja volt, több millió új munkahelyet teremtett, és a vállalkozói szellem felé vezető utat mindenki számára elérhetővé tette, akinek remek ötlete volt. Új programunk előrelépést jelent – segít a fejlesztőknek finanszírozni kisvállalkozásaikat, kamatoztatni az új ötleteket, bővíteni csapataikat, és továbbra is olyan alkalmazásokat készíteni, amelyek gazdagítják az emberek életét.” – Mondta Tim Cook.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.