Összecsukható iPhone-on dolgozik az LG és az Apple

Egy Dél-Koreából származó jelentés szerint az Apple, a Samsung után a másik helyi gyártóval is megállapodást kötött, egy pár év múlva debütáló iPhone modell kapcsán.


A múlt hónapban bemutatkozó iPhone X is forradalmi előrelépés volt az Apple részéről, de a legfrissebb pletykák szerint 2020-ban még egy nagy lépést kíván tenni a cég. A szóbeszéd szerint ugyanis az Apple összeállt az LG Display-el abból a célból, hogy pár év múlva ők is bemutathassák saját összecsukható mobiljukat. Emellett arról is lehetett hallani, hogy nem csak az LG Diplay, hanem az LG Innotek is létrehozott egy csapatot, ami azért lesz felelős, hogy kifejlesszék az eszközhöz szükséges rugalmas áramköröket.

Az LG már korábban beszámolt róla, hogy elkészítették az első ilyen prototípust, de akkor még igazán gyermekcipőben jártak a technológia terén. Az iPhone X volt az első olyan modell melybe a rivális Samsung OLED panelja került. Egyenlőre még nem tudni, hogy miért az LG mellett döntöttek, mivel az értesülések szerint, a Samsung már jövőre be fogja mutatni az első összehajtható eszközét. Ez pedig azt jelenit, hogy két év előnyben lesz ezen a téren a Samsung az Apple-el szemben.