Összefonódik az életmentés és a Google Maps?

A Google egy életmentő műholdas térkép funkció fejlesztésen dolgozik?

Az alap elképzelés az, hogy műhold alapú helymeghatározással segít megtalálni a segélyszervezetnek a baja jutott embereket vagy állatokat pl kutyával túrázó család.

Az alábbiak teszik ezt lehetővé:

  • Az iPhone 14 műholdas frissítése után várhatóan az Android 15-el érkezik egy műholdas helymeghatározást támogató frissítés az erre alkalmas telefonokba.
  • A Google Maps 11.125-ös bétája már képes arra, hogy 15 percenként küldjön jelet műholdon keresztül, akár naponta 5 alkalommal. – Ez egyenlőre nem tűnik soknak de biztosan fejlesztenek majd az erősségén.
  • A jövőbeli Google telefonok pl a Google Pixel 9 már kaphat műholdas modemet, amivel a Google Maps funkció már alapértelmezett lesz.
Az iPhone 14-es szériával bemutatott műholdas helymeghatározás.

 

Az Apple volt az első, aki a hétköznapokba is elhozta a felhasználóknak a műholdas tájékozódás és segítség kérés kényelmét, amivel normál hálózat nélkül is tudunk segítséget kérni a földön bárhol.

Pletykák szerint a Google az adott telefon tulajdonságai alapján jelezni fogja Mapsen belül, hogy adott helyen milyen lefedettséggel számolhatunk és hogy ez alapján kit hívhatunk a bajban, így előre lehet majd tervezni, hiszen nem kevésbé kell majd aggódni, csak hívni akit kell ha szükséges.

Az AssembleDebug információi szerint is közvetlen műholdas elérésű funkciót fejleszt a Google Maps a jövőbeli megjelenő eszközökre.

MEGOSZTÁS