Összegyűjtöttük amit az iPhone XE-ről eddig tudunk

A hónap elején hallottunk először az iPhone XE-ről, ami a szóbeszéd szerint az iPhone SE utódja lehet, az eddigi kiszivárgott infók elég változatosak, most összegyűjtöttük azokat a pletykákat amit eddig tudunk a mobilról.


Már tavaly is lehetett hallani, hogy a 2016 márciusában debütáló iPhone SE vérfrissítésen fog átesni, de mint tudjuk az akkor szárnyra kapott pletykákból végül nem lett semmi. Az elmúlt hetekben újabb információk merültek fel az SE folytatásával kapcsolatban, ami külföldi források szerint iPhone XE néven érkezhet. Az IndiaToday forrásai szerint az iPhone XE az XS prémium funkcióit kompakt formában és sokkal olcsóbb áron fogja elhozni a felhasználók részére, tehát még a tavaly beharangozott olcsó iPhone XR-nél is kedvezőbb áron lehet majd beszerezni, ami körülbelül 600 dolláros árcédulát jelent.

A spekulációk alapján az iPhone XE egy 4,8 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni (bár itt megjegyezném, hogy már hallottunk arról is, hogy 5,42 hüvelykes megjelenítőt kap majd az XE) ami köré rendkívül keskeny kávákat és egy szenzorszigetet kapunk. Várhatóan közel az iPhone 7 méreteit kapja majd az XE és az iPhone XR-hez hasonlóan OLED kijelzővel fog rendelkezni, vagyis az XR Liquid Retina megjelenítőjét fogja örökölni kisebb méretben, ami jó hír lehet azok számára akik szeretik a magas kontrasztot. Annak ellenére, hogy egy olcsóbb modellről van szó, ha minden igaz lesz FaceID rendszer, viszont a házon már egy picit spórolni fog az Apple, ami azt jelenti, hogy teljesen sík képernyővel és üveg helyett fém külsővel debütálhat a mobil, tehát a vezeték nélküli töltésről le kell mondanunk.

Ami a kamerát illeti, egy 12 megapixeles hátlapi modulról szólnak a hírek, ez pedig teljes mértékben elegendő lehet, ha az iPhone XR fotós képességeit vesszük alapul. A lapkakészletről és az akkumulátor kapacitásáról egyenlőre nem állnak rendelkezésre hírek, de az IndiaToday szerint az idei évben debütáló iPhone XI-ben lévő soron következő A szériás rendszerchipet kapja majd az iPhone XE, de az sem kizárt, hogy az elődmodellhez hasonlóan egy korábbi processzor kerül majd bele. Egyenlőre nehéz eldönteni, hogy idén valóban érkezik-e az iPhone SE folytatása, ne felejtsük el, hogy az elmúlt évek során már számos hasonló pletykát hallottunk. Az biztos, hogy az Apple-nek jól jönne egy olcsóbb mobil ami fellendítené a mostanában nem túl rózsás eladásokat.

FORRÁSindiatoday
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.