Öt csúcsmobil amik az elsők között érkezhetnek jövőre Snapdragon 875-tel

Egy kínai forrás szerint 2021 első negyedévében öt csúcsmobil is lesz amik Snapdragon 875 processzorral fognak érkezni, mutatjuk melyek lesznek ezek.

Annak ellenére, hogy még hivatalosan be sem mutatták a Qualcomm legújabb csúcslapkáját a Snapdragon 875-öt már rengeteg információ kiszivárgott a chipről. Ez talán nem is meglepő ennyi idővel a bejelentés előtt, ami mint tudjuk december első napjaiban lesz. Viszont máskor nem ennyivel előbb nem tudtunk annyi információt a Snapdragon 875 processzorral érkező mobilokról mint most. A Digital Chat Station szerint 2021 első negyedévében öt készülék már biztosan az új Qualcomm chippel fog érkezni. Egyes régióba a Galaxy S21 termékcsalád biztosan ezzel a processzorral fog jönni, de a OnePlus 9 Pro és a Xiaomi 11 Pro is Snapdragon 875 lapkát tudhat majd magáénak.

A Snapdragon 875 állítólag már a 100 wattos töltést is támogatni fogja, ezzel 5 perc alatt 0%-ról 50%-re tölthetjük majd fel mobilunkat. De azért ne fussunk ennyire előre, mivel minden gyártónak megvan a maga töltéstechnológiája. Állítólag a Samsung a Galaxy S21 termékcsaládnál is maximum csak a 45 wattos megoldást támogatja, ami azt jelenti, hogy ennél gyorsabban nem igazán tudjuk majd tölteni a mobilokat. A Snapdragon 875-re visszatérve, a rendszerchipben lesz egy teljesítményspecifikus Cortex-X1 mag, ami már egymaga 20%-kal nagyobb teljesítményt nyújt mint a korábbi Cortex-A78.

A Samsung érkezőfélben lévő csúcsprocesszora, az Exynos 2100 is megkapja majd ezt a magot. A pletykák szerint idén erősebb lehet a Samsung Exynos 2100 processzora mint a Snapdragon 875. Ezért kíváncsian várjuk azt is, hogy egy teljesítményteszten ahol majd egymásnak eresztik őket melyik fog jobban teljesíteni.