Percek alatt feltölthető a mobilok akkumulátora a Vivo új technológiájával

Márciusban a Xiaomi bemutatta a 100 wattos Super Charge Turbo technológiát, amivel 17 perc alatt lehet teljesen feltölteni egy 4000 milliamperórás akkumulátort. Sok gyártó még az 50 watt közelében sem jár, ott van például a Samsung, az Apple-nél pedig azt sem tudják mi az a gyorstöltés.


A Vivo ma megerősítette, hogy jövő héten a sanghaji Mobil Világkongresszuson új technológiát fognak bemutatni a nagyközönségnek, ami mindössze 13 perc alatt feltölt egy 4000 milliamperórás telepet, az 50 százalékos töltöttséghez pedig 5 perc is elegendő. A pletykák szerint, konkrét telefon nem fog érkezni mellé egyelőre, csak a technológiát mutatják be. Várhatóan az év második felében jönnek majd azok az eszközök amik megkapják a 120 wattos Super FlashCharge-t. Ennek ellenére már közzétettek egy rövid kedvcsináló videót, ha hihetünk a felvételek valóban villámgyors töltésre lehet számítani.

Jelenleg a Vivo iQOO a kínai cég leggyorsabban tölthető eszköze, az abban lévő 4000 milliamperórás akkumulátort 45 perc alatt lehet feltölteni 44 wattos gyorstöltési technológiával. Érezhetően hatalmas fejlődésről van szó, jó lenne ha az ismertebb gyártók is elindulnának ezen a vonalon. Mondjuk nem árt azért óvatosnak is lenni, hiszen az akkumulátor egy sarkalatos pontja minden okostelefonnnak és ha valami nem úgy sül el ahogy kellene abból elég komoly problémák lehetnek. Biztosan mindenki emlékszik a Note 7-el történtekre, a nagyobb cégek mindig a biztonsággal szoktak takarózni ha gyorstöltésről van szó.Ezen a terepen inkább a kisebb kínai gyártókkal találkozhatunk. Mondjuk a másik véglet sem jó, a 25 wattos gyorstöltés a Samsungnál látva konkurencia megoldásait nem mondható olyan gyorsnak, de időben mégis jobb, mint mondjuk közel két óra alatt feltölteni egy iPhone-t. Gyorsaságban tehát jelenleg a Vivo ül a trónon, de nem hinném, hogy sokat kell majd várni az Oppo-ra vagy Xiaomi-ra, akik még tovább emelik a tétet. A 13 perc nagyon jónak mondható és az elkövetkezendő hónapokban-években még ennél is kevesebb idő is elég lesz egy közel 4000 milliamperórás akku feltöltéséhez.