Poco X3 NFC – megérkezett a középkategória új királya?

A tegnapi napon bemutatkozott a Poco X3 NFC, ami a legújabb Qualcomm lapkával debütált, de nem csak ez az egy ütőkártyája van a készüléknek.

brave_banner_3_gsmring

Már most kijelenthetjük, hogy a Poco X3 NFC egy nagyon jó vételnek fog számítani, persze azért nem árt megvárni az első véleményeket sem az eszközről. A mobilban egy Gorilla Glass 5 által védett 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD kijelzőt találunk mely 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik, a képernyő érintésérzékelése pedig 240 Hz-es. Az alsó káva kivételével egész vékony kereteket kapunk a megjelenítő köré. Az előlapi kamerát egy a kijelzőben lévő kameralyukban helyezte el a gyártó, felbontása 20 megapixeles, f/2.2 rekeszértékkel és pixel binning technológiával.

poco-x3-nfc-1

A hátlapon egy egész érdekes kialakítású, de nagyon jól elrendezett kamerarendszert találunk. Az elsődleges szenzor 64 megapixeles Sony IMX682 kamera f/1.73 rekeszértékkel és 6P objektívvel. Van továbbá egy 13 megapixeles f/2.2-es ultra széles látó 119 fokos látószöggel és egy 2 megapixeles makró kamera a közeli fotók készítéséhet, továbbá egy mélységérzékelő is. Adott a Poco féle Skyscaping 3.0, az éjszakai mód és a ShootSteady videórögzítés, ami mesterségesen stabilizálja a felvételt.

poo-x3-nfc-2

A számítások végrehajtásáról a hónap elején bemutatott középkategóriás Snapdragon 732G lapka gondoskodik, ami elsőként a Poco X3 NFC-ben debütált. A memóriakiosztást illetően több választási lehetőségünk is van, a Poco X3 NFC 6/64 GB-os és 6/128 GB-os változatokban érhető el.

poco-x3-nfc-3

Az akkumulátor kapacitásán sem spórolt a Poco, az X3 NFC ugyanis egy 5160 mAh-s telepet tudhat magáénak, amit 33 wattos gyorstöltéssel lehet táplálni. Nevéből adódóan adott az NFC, van 3,5 milliméteres jack csatlakozó és van IP53 szabvány is, ami por és vízcsepp állóságot jelent. Van továbbá Wi-Fi a / b / g / n / ac, a Bluetooth 5.1 és kettős sztereó hangszóró is. A készülékben egyszerre 2 SIM kártyát is el tudunk helyezni, de ha csak egyre van igényünk, akkor a másikba micro SD kártáyt is tehetünk, ez maximum 256 GB-os lehet. A telefon egyébként a LiquidCool Technology 1.0 Plus hűtéstechnológiát használja, ez azt jelenti, hogy egy réz hőtőcső és egy grafitlemez gondoskodik a hőelvezetésről.

Mennyi az annyi?

A Poco X3 NFC ára egész jónak mondható, a 6/64 GB-os alapmodellért 82 ezer forintnak megfelelő eurót kérnek. A 128 GB memóriával szerelt változat pedig átszámítva körülbelül 97 ezer forintban kerül. Persze itthon a helyi adókkal is számolni kell, gyaníthatóan nálunk valamivel drágábban lehet majd beszerezni a mobilt, de még így is jó vétel lehet.