Próbálja menteni a menthetőt a TikTok

Az elmúlt időszakban csak negatív hírek érkeznek a TikTok kapcsán, egyre több cég és állam gondolja úgy, hogy Kína ezen az alkalmazáson keresztül gyűjt adatokat a világ minden pontjáról.

Nehéz lenne megmondani, hogy van-e valami alapja a dolognak, de az Anonymus hackercsoport mellett informatikusok, adatbiztonsági szakértők is jelezték, hogy valami nincs rendben a TikTok-kal. Állítólag kínai szerverekre továbbít adatokat az alkalmazás, de ezzel kapcsolatban megdönthetetlen bizonyítékkal még senki nem állt elő. A ByteDance-nél is érzik, hogy sokat veszíthetnek a dolgon, a Reuters szerint a vállalat egy Kínán kívül eső központot szeretne létrehozni, teljesen új igazgatótanáccsal.

Számos nagyváros szóba jött új székhelyként, de a pletykák szerint a vezetőség leginkább Londont választaná, ott azonban korántsem biztos, hogy szívesen látnák őket. A britek a múlt héten indoklás nélkül kitiltották a Huawei-t az 5G projektből és kijelentették, hogy felhagynak minden olyan telekommunikációs eszköz vásárlásával, amiket kínai vállalat gyárt és eltávolítanak minden Huawei eszközt a már meglévő infrastruktúrájukból. Az irány egyébként jó, túl sokat nem tehet a TikTok a jelenlegi helyzetben, próbálnak függetlenedni Pekingtől.tiktok-cover

Idén áprilisban érte el a 2 milliárd letöltést a népszerű videómegosztó. Azóta már betiltották Indiában, és Mike Pompeo amerikai államtitkár nyilatkozata alapján erre az Egyesült Államokban is rövid időn belül sor kerülhet. Néhány napja 155 ezer dolláros bírságot szabtak ki a ByteDance-nek Dél-Koreában helytelen adatkezelés miatt. Kíváncsian várjuk mi lesz az alkalmazás sorsa, sikerül majd valahogy átvészelni ezt az időszakot, vagy a Huawei-hez hasonlóan megpróbálják ellehetetleníteni.

Az Instagram már rajthoz is állt, hogy a TikTok babérjaira törjön, gőzerővel elkezdték tesztelni a Reels-t, ami a kínai videómegosztó helyébe léphet.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.