Qualcomm Quick Charge 5: öt perc alatt 50%-os töltöttséget érhetünk el

quick-charge-5-cover

A Vivo, Oppo és a Xiaomi után most a Qualcomm is bemutatta mit tud kihozni egy töltőből, mutatjuk milyen lett a Quick Charge 5.

Az elmúlt időszakban több gyártó is előállt maga legújabb gyorstöltési technológiájával. A Qualcomm mindamellett, hogy lassan már három hete bemutatta legújabb csúcsprocesszorát a Snapdragon 865+ lapkát természetesen dolgozott a Quick Charge töltéstechnológia legújabb változatán is. A most bemutatott Quick Charge 5 az első generációs Quick Charge-hoz képest 10x gyorsabb töltést garantál. Egy 4500 milliamperóra kapacitású telepet 5 perc alatt képes 0%-ról 50%-ra feltölteni, a teljes töltéshez pedig összesen 15 percre van szükség.

A Quick Charge 5-ből egyébként maximum 100 wattos gyorstöltést hozhatunk ki. A technológia hasonló ahhoz amit a gyártóktól az elmúlt időszakban láthattunk. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátort kettéosztják és így a hatalmas töltési sebesség egyszerre a két telep között oszlik meg, növelve ezzel az akkumulátorok élettartamát. A Qualcomm rendszere egyébként 17 ponton figyel a töltőfejre, a kábelre és az akkumulátorra egyaránt, kizárva ezzel azt, hogy valami olyan történjen velük aminek nem lenne szabad. Például ami évekkel ezelőtt a Galaxy Note7 mobilokkal is történt.

qc-5

Persze az, hogy egy adott Qualcomm rendszerchip kompatibilis a Quick Charge 5-tel az még nem garancia arra, hogy a telefon képes lesz a garantált sebességen magába fogadni a naftát. Mivel ehhez az adott gyártóknak licencelnie kell a szabványt, amit általában nem szoktak megtenni, így nem árt jól utánaolvasni a dolgoknak azoknak akik a későbbiek során ilyen töltőt szeretnének vásárolni.

FORRÁSqualcomm
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.