Régóta várt újítást hozhatnak az idei iPhone-ok

Minden évben érkezik iPhone készülék évek óta, valamilyen újítással.  Az iPhone 12-es sorozat mindegyik tagja már OLED kijelző panelt kapott. Most a következő Apple készülékek még jobb kijelzőt kaphatnak.

Az Apple-nek a legnagyobb kijelző beszállítója évek óta a Samsung Display. A következő generációs iPhone készülékekhez is ők szállíthatják a kijelzőket, mégpedig egy új generációs LTPO AMOLED 120Hz-es kijelzőt. Így hát valószínűleg végre az Apple is meglépi azt, amit az Androidos gyártók már két éve. Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max-ba 120 Hz-es Amoled kijelző kerülhet.

A nyomtatott áramköri lapokat is a Samsung szállítja az Apple-nek. A kijelző és a főtábla csatlakoztatására RFPCB féle nyomtatott áramköri lapkák drágábbak az átlagosnál, viszont könnyebb velük dolgozni. A Samsung Electro-Mechanics már a tavalyi évben fontolóra vette a piacról való kilépésnek a lehetőségét, mivel az utóbbi időben nem nyereséges az üzletág. Ez a kilépés megtörténhet majd az új iPhone 13 generációjának legyártása után.