Reklámok jelenhetnek meg a Samsung mobilokon

Az internetezők többsége nincs oda a reklámokért, most pedig úgy néz ki, hogy a Samsung is megkeserítené ezzel a felhasználók életét.


Egy elég érdekes dologra bukkant rá a LetsGoDigital, amit a Samsung a napokban regisztrált az Európai Unió szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalánál, az EUIPO-nál. A bejegyzett szolgáltatást Samsung Mobile Ads néven jegyezték be és a LetsGoDigital csapata szerint ezzel az a Samsung célja, hogy különböző hirdetéseket épít majd be a telefonok szoftverébe. Aki már használt kisebb nevű kínai gyártó által készített telefont, annak biztosan ismerős lehet a dolog. Reméljük azért a Samsungnál nem fog előfordulni olyan, hogy a beállításokat böngészve reklámokkal fogunk találkozni. Viszont úgy néz ki nem csak a Samsung telefonok tulajdonosai lehetnek érintettek, mivel a szabadalom táblagépekre is kiterjedne.

euipo-samsung

A részletesebb leírás egyébként egyértelműen tartalmazza, hogy az lesz a cél, hogy reklámokat juttasson el Samsung termékeire, tehát elég komolynak tűnnek a Samsung szándékai. A dél-koreai gyártó nem cáfolta, de nem is erősítette meg az EUIPO oldalán látottakat. Valószínűleg a felhasználók többsége nem fog örülni a dolognak, és nagyon reméljük, hogy valahol ki lehet majd kapcsolni. Az biztos, hogy rengeteg pénzt hoznának a hirdetések a Samsungnak, remélhetőleg nem egyoldalúan döntenek majd, hanem a felhasználók igényeire is tekintettel lesznek.