Rekord eladásokat könyvelhetett el az Apple az előző negyedévben

iphone

Az amerikai vállalat bevételek szempontjából szinte mindig vezeti a piacot, hiszen az ár bevételük elég jelentős, de ez most tovább növekedett.

INLOCK

Az Apple jelentései szerint az előző negyedévben rekord bevételeket könyvelhetett el a cég. Ez azt jelenti, hogy az előző évhez képest 36%-al, azaz 81,41 milliárd dollárral nőtt a forgalmuk. Ezeket termékekre is le lehet bontani.

Az iPhone eladások bevétele 50%-al, pénzben kifejezve 39,57 milliárd dollárral növekedtek, a szolgáltatások pedig 33%-al, azaz 17,48 milliárd dollárral. Nyilván ebben az is közre játszik, hogy talán soha nem voltak ilyen drágák az iPhone készülékek, emellett a gyártó az iPhone 12-es szériánál vezette be először az 5G támogatást, így akinek szüksége van erre, biztosan lecseréli előző generációs készülékét, akkor is, ha másban nem nagyon tud olyan nagy fejlődést felmutatni a cég.

Tovább változott a telefonok mellett a Mac-ek és az iPad-ek eladása is, hiszen előbbi 8,24 milliárd dollárra, utóbbi 7,37 milliárd dollárra növekedett.

A cég vezetői viszont a következő negyedévben arra figyelmeztettek, hogy az ellátási lánccal lehetnek kisebb gondok, így ez befolyással lehet a negyedéves bevételekre. Viszont az új termékek bemutatásával fellendülést várnak eladások tekintetében az őszi időszakban.

Forrás