Renderképeken és videón a Honor következő csúcsmobilja

Egyre közelebb az idén már két tagra bővült Honor V30 széria bemutatója. Akárcsak a Honor 20 esetében, itt is várható egy Pro utótaggal ellátott variáns, ami valamivel izmosabb lesz, mint a kistesó.


A Honor V30 előlapjáról már láthattunk képeket, de a készülék hátlapja és a rajta lévő kamerák száma idáig titokban maradt. Most több renderkép és két videó is érkezett a mobilról, felfedve ezzel a teljes dizájnt. Indokolatlanul nagy és meglehetősen csúnya kamerasziget került a V30 hátlapjára, összesen három darab szenzorral.

Első ránézésre valószínűleg többeknek a napokban feltűnt Galaxy A51 ugorhat be, de a Samsung mobilja négy darab kamerával várható, így ott talán jogos ez a förtelmes kamerasziget. Ettől függetlenül a kamerás képességekre biztosan nem lesz panasz, az eddigi pletykák szerint 60 megapixeles főmodullal érkezhet a masina, ami mellé gyaníthatóan ultraszéles látószögű és telefotó szenzor társul majd.

Az előlapon hatalmas kijelzőt és minimális kávákat találtunk, a kamerák a képernyő bal felső sarkában lesznek a Galaxy S10 Plus-hoz hasonlóan, kameralyukas kialakítással. A Honor V30 és a V30 Pro lelke a szeptember elején bemutatott nyolcmagos Kirin 990 5G lesz.

A Pro variáns több dologban is jobb lesz, az akkumulátor kapacitása 4200 milliamperóra, ezzel szemben a sima V30 “csak” 4000 milliamperórás telepet tudhat magáénak. A szóbeszéd szerint a V30 Pro támogatja a 40 wattos gyorsöltést, aki pedig a V30-at választja, kénytelen lesz beérni 22,5 wattos gyorstöltéssel. Úgy tudni a V30 Pro kamerából is eggyel többet kap majd. Az új Honor mobilok bemutatója november 26-án lesz, a várható árazásról egyelőre nem jött infó.