Rendervideón az egyik szeptemberben érkező iPhone

A múlt héten láthattunk néhány merész renderképet az állítólagos iPhone XI-ről, most pedig az iPhone XR folytatása bukkant fel egy 3D-s CAD rendervideón és pár képen. A forrás nem hivatalos, így érdemes pletyka szinten kezelni a látottakat.


Ettől függetlenül azért mindenképp fontos megjegyezni, hogy ezeken a CAD vázlatokon általában a végleges modelleket szoktuk látni, így jó esély van rá, hogy ezt az eszközt mutatja majd be az Apple szeptemberben. Itt ugyan iPhone XR 2019 néven említik, de valószínűleg máshogy fogják majd hívni. Az előlapon nem sok változás van, a kijelző felső sávjában méretes szenzorsziget, ami már lassacskán két éves “dizájnelem” ennél azért lehetne kreatívabb is az Apple. Mindenesetre a 6,1 hüvelykes LCD panelt körülölelő kávák mintha minimálisan vékonyabbak lennének, ez legalább egy pozitívum.A hátlapon már nagyobb változásra lehet számítani, itt is feltűnik a hatalmas négyzet alakú kamerasziget a bal sarokban. Ellenben az iPhone XI-vel viszont csak két modul van rajta, amiket feltehetően az iPhone XS-től fog örökölni a masina, ebből adódóan 12+12 megapixeles egységekkel kalkulálhatunk. Az új modell valamivel vékonyabb mint az előző generáció, a ház vastagsága 7,8 milliméter, viszont ha beleszámoljuk a kamera dudort is, akkor már 8,5 milliméteresre hízik a készülék.

Régóta lehet már hallani, hogy a következő Apple mobilok C típusú USB csatlakozóval jönnek majd, ezt szinte minden évben elsüti valaki, de úgy tűnik a gyártó ezen nem akar változtatni, pedig a gyorsabb töltés szempontjából mindenképp előnyös lenne. Talán már nem is érhet meglepetésként senkit, hogy lighting porttal szerepel a telefon a videón. Hardveres szempontból az évről-évre elvárandó fejlődést azért hozza majd az Apple, az új A13 Bionic lapka kevesebb energiát fogyaszt és legalább 20-30 százalékkal erősebb lesz az A12-hez képest.