Revolut? Nem! 100 dollár bónusz, évi 12% kamat és 8% cashback a Crypto.com-nál

Ha használsz Revolutot, TransferWise-t vagy bármilyen pénzügyi mobilappot, a Crypto.com-ot is mindenképp ki kell próbálnod. Ez a cég, egy teljesen új formában hozza el mindenki számára a Bitcoin és a kriptopénzek világát.


Frissítve (2020.11.01): Változtak a kondíciók a Crypto.com-nál, már csak 25 dollár a referral bónusz és a kártyák igényléséhez is több CRO kell. A következő képen láthatod, mennyi CRO szükséges az egyes kártyákhoz.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Crypto.com, ami a Revolut egyik legnagyobb kihívójává vált. Ez nem véletlen, hiszen a vállalat által nyújtott szolgáltatások mindenki számára könnyen elérhetőek, kezelhetőek és kifejezetten magas színvonalat képviselnek. A 2016-os alapítás óta a felhasználótábor egyre csak növekszik, nemrég pedig globálisan is elérhetővé tették a Crypto.com kártyát, ami a mainstream számára is közelebb hozza a válságban egyre inkább  előtérbe kerülő kriptovalutákat. A legnagyobb előny, hogy ha egy kicsit is ért a pénzügyekhez valaki, saját maga bankja lehet.

Kártyaigénylés és a fontosabb tudnivalók

Csakúgy mint a Revolutnál, itt is van lehetőség bankkártya igénylésére. Viszont a Crypto.com szolgáltatásai jóval kedvezőbbek a felhasználók számára. Míg a Revolutnál 4200 forintos havidíj mellett, Európa területén elköltött vásárlások esetén 0,1%-os visszatérítés jár, addig a Crypto.com alapcsomagjában ingyenesen igényelhetünk egy a kék plasztikkártyát, amivel minden vásárlás alkalmával 1% visszatérítés jár CRO-ban. A CRO, a Crypto.com saját natív tokenje, amit bármikor át lehet váltani fiat pénzre (pl.: dollár, euró, vagy angol font), majd szabadon elkölthetjük. Gyűjteni is lehet a CRO-t, mivel ez az egész rendszer alapja, és ezen keresztül juthatunk különböző bónuszokhoz, érdemes is minél többet tartani belőle.

Crypto.com

Fontos kiemelni, hogy az alapcsomag teljesen ingyenes, azonban választhatunk “fizetős” csomagok közül is, amelyek extra szolgáltatásokat nyújtanak a felhasználók számára. A kártya lakóhely szerint EUR, USD vagy GBP alapú, azonban a váltás bankközi árfolyamon történik forintra és bármilyen más pénznemre. A kártya igénylésére és feltöltésére mobilalkalmazáson keresztül van lehetőség. Az egész regisztrációs folyamatot mobilon keresztül érdemes lebonyolítani, mert csak így kaphatod meg az egyik 50 dollár értékű bónuszt, de erről részletesebben lentebb írok.

Ha befejeződött a regisztráció, megvolt a KYC (igazoltad személyazonosságod) megadtad a lakcímed, a mobilappon keresztül tudod majd igényelni a kártyát. Ez alapesetben egy ingyenes plasztikkártya kék színben. Semmi extrát nem ad, csak az 1% visszatérítést minden fizetés után. Érdemes valamelyik fizetős csomag közül választani, mert akár 8% pénzvisszatérítést is kaphatsz különböző extra szolgáltatások mellett. Ebben az esetben már fémből készült kártyát küldenek. A kártyát a Revoluthoz hasonlóan az alkalmazásból lehet feltölteni, egyes bankok esetében viszont elképzelhető, hogy nem megy majd a dolog, erre az esetre van SEPA utalás is.

Crypto.com app

Amennyiben a magasabb cashback, illetve extra szolgáltatások miatt inkább a fizetős kártyát választanád, csupán annyi a dolgod, hogy a Crypto.com saját tokenjéből, a CRO-ból vásárolsz és azt tartod fél éven keresztül. Ekkor választhatsz a “fizetős” kártyák közül. A kártya után végülis nem is kell fizetni, hiszen havidíja egyik kártyának sincs, illetve a lekötött CRO-t fél év után hiánytalanul visszakapod. A fizetős kártyák esetén csupán a CRO lekötését (stake) kell vállalni, jelenleg egy CRO 46,6 forint körül mozog.

Összesen öt csomag van, ezek közül lehet választani:

Midnight Blue: Ez az ingyenes, amely 1%-os cashback-et ad, nem kell hozzá tartani CRO tokent. Az ATM-es pénzkivételi korlát 200 dollár és 2.000 dollárig költségmentesen válthatunk valutákat.

Ruby Steel: Ahhoz hogy megkapd ezt a kártyát, 1000 CRO tokent kell tartanod. 2%-os cashback-et kínál és ingyenes Spotify előfizetést. A pénzkivételi korlát már 400 dollárra emelkedik, az átváltási limit pedig 4.000 dollárra.

Jade Green/Royal Indigo: Akkor választhatod ezeket a kártyákat, ha 10.000 CRO tokent kötsz le. A cashback már 3%, a pénzkivételi korlát 800 dollár, az átváltási limit 10.000 dollár. Ha van Netflix és Spotify előfizetésed a Crypto.com állja a havidíjadat.

Icy White/Frosted Rose Gold: Ha befektetsz 100.000 CRO tokent, akkor kerülhetsz ebbe a kategóriába. A Cashback felugrik 5%-ra, 100%-ban visszakapod a Spotify, Netfilx és Amazon Prime előfizetésed árát. 10% kedvezmény kapsz az Expedia-nál, privát tag leszel és különböző kamat-bónuszokat kapsz.

Obsidian Black: Ez a legmagasabb kategória, amit akkor érhetsz el, ha 1.000.000 CRO-t kötsz le. A cashback itt már 8% és minden olyan extrát megkapsz, amit az Icy White és Rose Gold kártyáknál. Sőt, ezekhez még hozzá jön 10%-os airbnb kedvezmény és egy privát Jet tagság is. Ez a szint már nem az átlagfelhasználó kategória, 1.000.000 CRO közel 50 millió forint.

Már Midnight Blue, vagyis az ingyenes kártyát csak az 1% cashback miatt ajánlott megrendelni. De ha valaki komolyabban szeretné magát beleásni a kriptopénzek világába, mindenképpen érdemes valamely fizetős csomagot választani. A Crypto.com egyébként időszakos szolgáltatásokkal is szokott kedvezni a felhasználói számára. Legutóbb fél éven keresztül 10% cashback járt, a meghatározott üzletek, éttermek valamelyikében, ilyen volt például a KFC, a McDonald’s, az Aldi, az Auchan, Tesco és a Lidl. Ezt a kedvezményt viszont az ingyenes kártyával nem lehetett igénybe venni.

Évi 12% kamat, hitel és befektetés

Talán az egyik legjobb szolgáltatás, hogy hitelt is tudunk igénybe venni és le is köthetjük pénzünket – a bankokhoz képest – elég magas kamatokért cserébe. A hiteles részt nem pont úgy kell elképzelni mint a bankoknál, itt ugyanis arra kaphatsz hitelt ha rendelkezel valamilyen kriptopénzzel, például Bitcoinnal. Ilyenkor ez a fedezet, vagyis ha nem fizeted vissza a hitelt a Bitcoinod elveszik.

Ha van egy kis felesleges pénzed, érdemes tanulmányozni a mobilappban a Crypto Earn menüpontot, itt ugyanis a megszerzett kriptókat lehet kamatoztatni. Vannak olyan kriptopénzek, amik valamilyen fiat pénz árfolyamát követik le ilyen például a USDT vagy Tether, USDC, Dai, Paxos Standard, TrueGBP, TrueAUD, TureCAD, TrueUSD.

Ha ezekből vásárolsz gyakorlatilag semmilyen kockázatot nem vállalsz, mivel az árfolyamuk nem mozog olyan drasztikusan mint a mondjuk a Bitcoin-é vagy az Ether-é, ezért hívják őket stablecoin-oknak. Lényegében olyan, mintha mondjuk dollárt vennél, csak digitális formában. A felsorolt stablecoin-okra 10% kamatot ad a Crypto.com éves szinten, de aki Jade Green vagy Royal Indigo kártyával (vagy ezeknél magasabb csomaggal) rendelkezik, évi 12% százalékot is zsebre tehet. Különböző futamidők közül lehet választani, ha 3 hónapra mellőzöd a pénzed, akkor kaphatod meg a legmagasabb kamatot. A kamat kifizetése heti szinten történik, minden vasárnap jóváírják a számládon és rögtön elérhetővé is válik, tehát a kapott kamatot akár rögtön el is költheted, nem kell megvárni a futamidő végét.

Ilyen magas kamat Magyarországon évtizedekkel ezelőtt volt utoljára. Én már használom ezt a szolgáltatást néhány hónapja és teljesen elégedett vagyok vele. Sokkal több érteleme van, mint a bankban tartani a pénzem évi 1-2%-ért, vagy válság idején állampapírba fektetni.

Így szerezheted meg az 50+50 dollár bónuszt

Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz a Crypto.com-ra, összesen 100 dollár értékű bónuszt kaphatsz, DE nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy megkapd az első 50 dollár értékű CRO bónuszt ne webes felületen, hanem a mobilalkalmazáson keresztül regisztrálj. Innentől kezdve lényegében semmi dolgod nincs, ha megvolt a regisztrációs folyamat az első belépést követően látni fogod, hogy kaptál több mint 300 CRO-t. Már ennyivel kevesebb kell majd az általad választott kártya igényléséhez.

A másik bónuszt akkor szerezheted meg, ha a regisztráció után belépsz a webes felületre, és vásárolsz 5000 CRO-t majd lekötöd fél évre, erre jár 20% kamat éves szinten. Amint ez megtörtént máris jóváírják az egyenlegeden az 50 dollárnak megfelelő bónuszt. Ezzel a két módszerrel összesen 100 dollárnak (kb. 30 ezer Ft) megfelelő CRO-t kaphatsz, amit később átválthatsz bármire.

A biztonságról

A Crypto.com kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, 360 millió dolláros biztosítási fedezettel rendelkeznek. A legmagasabb biztonsági standardok alapján működnek és ez az első kriptocég a világon, amely rendelkezik ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27701:2019, PCI:DSS 3.2.1 tanúsítványokkal. Minden egyes tranzakciót a Crypto.com csapata monitoroz, van kétfaktoros azonosítás, és lehet biometrikus azonosítást is választani.

Egyéb szolgáltatások

A Crypto.com ezek mellett rengeteg más szolgáltatással is rendelkezik, bizonyos időközönként például Bitcoint vagy más kriptopénzeket is lehet náluk féláron vásárolni. Van váltójuk és éves szinten akár 20% kamatot is kaphatsz, ha a webes felületen steak-elsz CRO-t. Az elmúlt időszakban szinte minden héten bevezettek valami új szolgáltatást, ezek nem a mobil alkalmazáson, hanem a webes felületen érhetőek el, érdemes tehát ott is körülnézni.

Crypto.com

A Crypto.com-ra itt tudsz regisztrálni, az alkalmazás már a Play Áruházban és az App Store-ban is elérhető. A regisztráció előtt mindenképp olvasd el fent, hogyan szerezheted meg a 100 dollár értékű bónuszt.

Az oldalon található információ a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.