Romániában már megvásárolható a Mate 30 és Mate 30 Pro

Szép lassan azért Kínán kívül is beszerezhető lesz a Mate 30 széria. Malajziában már megvásárolható a két mobil és most megérkeztek Európába is.


Egy román webshop kínálatában bukkant fel a Mate 30 és a Mate 30 Pro, valamivel olcsóbban a bejelentett árnál. A szeptemberi rendezvényen elhangzottak alapján a Mate 30 alapmodellért 800, a Pro variáns LTE modemmel szerelt változatáért pedig 1100 eurónak megfelelő összeget kérnek. A román weboldalon ugyan az összeget Lei-ben tüntetik fel, de rövid számolás után, átváltva 760 és 1050 eurós árcédulát kapunk. Hét napon belül láthatóan ki is szállítják a választott készüléket, persze a Google szolgáltatások nélkül. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a weblap nem tűnik túl megbízhatónak, aki Mate 30 vagy Mate 30 Pro-t szeretne magának, innen semmiképp ne rendeljen, főleg előre utalással.

A Huawei új csúcsmobiljai sajnos Google szolgáltatások nélkül érkeztek, ez pedig eléggé megnehezíti majd a kínai cég dolgát a globális piacon. A DxOMark szerint kamerában a Mate 30 Pro a jelenleg legjobb a mobilok között. Több olyan szoftveres újítás is került a két készülékbe, amikkel idáig nem igazán találkozhattunk más gyártóknál. Bővebben a Mate 30 és Mate 30 Pro-ról korábbi cikkeinkben olvashatsz.