Rövid videó érkezett a Mate 30 szériához

Szeptember 19-én lesz a Mate 30 és Mate 30 Pro bemutatója, addig már nincs sok idő hátra, lassan kezd is beindulni a Huawei marketing gépezete.


Nehéz lenne megmondani mennyire lesz sikeres a Mate 30 széria, az biztos, hogy a Google alkalmazások és szolgáltatások hiánya nem vet majd jó fényt a készülékekre. A HarmonyOS volt az első lépés a Goolge-lel való szakítás felé, de a rendszert egyelőre még nem lehet bevetni telefonokon, és több applikációra nincs megfelelő alternatívája a Huawei-nek. A Gmail, Google Térkép, Google Play Services és az Android frissítések hiánya sokaknak fájó pont lesz és rengeteg embert tántorít majd el a vásárlástól. A Huawei persze nem nagyon tud mit tenni, ők továbbra is használnák az Androidot, ha engedné az USA kormánya. Meglátjuk mi sül így ki a dologból, ebben a helyzetben talán ez volt a legjobb lépés, sok értelme nem lett volna elhalasztani a Mate 30 mobilok startját, mert úgy tűnik az Egyesült Államok nem igazán hajlik semmiféle megállapodásra.

Nem lesz egyszerű dolga a Huawei-nek, de mintha mi sem történt volna, megérkezett az első kedvcsináló videó az új csúcsmobilokhoz. A képkockákból sokat nem tudunk meg a két készülékről, csupán utalásokat láthatunk a kör alakú kamerarendszerre. A hátlapon négy darab modul lesz, ezek közül kettő várhatóan 40 megapixeles, a másik kettőről sokat nem tudni, de egy ToF szenzorra is lehet számítani. Akárcsak az elődmodellnél, a kijelző felső sávjában lesz egy notch, itt három kamera és még további két szenzor kap majd helyet. A motorháztető alá a frissen bemutatott Kirin 990 lapka kerül, és támogatott lesz a 25W-os vezeték nélküli töltés. A bemutató tehát szeptember 19-én lesz, addig valószínűleg minden nap fogunk hallani valamit a Mate 30 és Mate 30 Pro-ról.