Rövid videón a Huawei Mate 40 Pro

Nem először fordult elő, hogy egy be nem mutatott csúcsmobil prototípusát lencsevégre kapták valahol. Általában a Huawei telefonok szoktak áldozatul esni ennek, nem úszta meg a Mate 40 Pro sem.

brave_banner_3_gsmring

Bár nem hivatalos forrásból, de a Huawei Mate 40 Pro dizájnja már ismert. Talán ezért tűnt fel egy szemfülesnek, hogy valaki pont ilyen készüléket használ egy kínai tömegközlekedési eszközön. A telefonon ugyan rajta volt a Launchbox, aminek az a feladata, hogy eltakarja a dizájn a kíváncsiskodó szemek elől, de nem volt nehéz felismerni a Mate 40 Pro-t a vízeséses kijelzőről, a piros bekapcsológombról és az előlapi dupla kamerákról, amik a P40 szériához képest karcsúbbak lettek.

A mobil bemutatójának pontos dátumát még mindig nem tudjuk, várhatóan az elkövetkezendő hetekben leplezik le, ezt követően pedig első körben Kínában kerül majd forgalomba. A nemzetközi premierre – a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan – várni kell pár hónapot, Google szolgáltatások továbbra sem lesznek. A Mate 40 szorozat kör alakú kameraszigettel érkezik, a Pro verzió állítólag 108 megapixeles főkamerát kap, ami mellé jár még egy teleobjektív 5x-ös optikai zoommal. A fennmaradó modulok valószínűleg ultraszéles látó és ToF szenzorok lesznek.

A kijelző mérete a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan 6,5 hüvelyk körül alakul. A burkolat alatt az 5 nanométeres gyártástechnológiával készült Kirin 9000 lapkát találjuk, ami elvileg a Huawei utolsó saját tervezésű rendszerchipje. Jelenleg elég bizonytalan a Huawei jövője az USA szankciói miatt, akár az is megeshet, hogy a Mate 40 Pro az utolsó Androidos csúcsmobiljuk.