Saját operációs rendszerére cseréli az Androidot a Huawei?

írta: Robi

Már korábban is lehetett róla hallani, hogy a Huawei egy új és független operációs rendszeren dolgozik, most ezt meg is erősítették.


A Huawei nemrégiben nagy csapást kapott az USA-tól, mikor megtagadták részükre a nyitást az államok távközlési szolgáltatói felé. Akkoriban a kínai cég tagadta az ellenük felhozott vádakat. Tovább rosszabbodott a helyzet mikor az Egyesült Államok arra kényszerítette az állami tulajdonban lévő cégek alkalmazottait, hogy nem használhatnak Huawei készülékeket. Egyesek azonban azt feltételezik, hogy huzamosabb időn belül a Google nyakát is megfojtogatja majd a kormány ami arra kényszerítheti a keresőóriást, hogy ők is ilyen fajta útra térjenek, ami mondanom sem kell a Huawei-nek nagy érvágás lenne. Ezért is egy lehetséges alternatíva lenne a vállalatnak az ha nem csak hardvereket hanem szoftvereket is “gyártana”. Valószínűleg a fenteikre a Huawei-nél is számítanak és úgy tűnik megpróbálják megelőzni az ezzel kapcsolatos bonyodalmakat.

Már korábban is lehetett hallani arról, hogy a Huawei egy saját operációs rendszer fejlesztésébe kezdett és most úgy tűnik, hogy ezek a pletykák igazak voltak, legalábbis nagyon erre utal Bruce Lee a Huawei alelnökének egy internetes nyilatkozata melyben arról kérdezték, hogy dolgozik-e a Huawei saját operációs rendszeren melyre Bruce csak annyit mondott, hogy fejlesztés alatt áll. Korábban már felröppentek pletykák egy KirinOS néven ismert platformról is, de mint tudjuk a Huawei is részt vesz a  Google új FuchsiaOS fejlesztésében is így még nagyon képlékeny lehet ez a dolog kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

forrás: gizmochina