Több lényeges részlet is kiderült a Samsung Galaxy S20 Ultra-ról

Az elmúlt hetekben rengeteget lehetett hallani a Galaxy S20 Ultra egyes specifikációiról, de most még több infó érkezett az új Samsung zászlóshajóról.


Az S20 Ultra egy 6,9 hüvelykes AMOLED kijelzővel fog debütálni, a panel felbontása QHD+ lesz, ami mellé 120 Hz-es képfrissítés és 20:9-es képarány társul akárcsak a Galaxy S20+ esetében. A megjelenítőbe kerül az ujjlenyomat-olvasó, és a képernyő felső sávjának közepén találjuk majd az előlapi kamerát. A hátlapon lévő hatalmas kamerasziget öt modulnak ad helyet, ezek közül a fő szenzor a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX lesz, ami 2,4 mikrométeres pixelmérettel rendelkezik.

Bár elsőre elég hihetetlennek tűnik, de a forrás elég megbízható, állítólag 48 megapixeles periszkópos telefotó kamera is a specifikációk listáját gyarapítja, 10x-es optikai és 100x-os hibrid zoom-al. A 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencse pedig manapság már nem mondható nagy durranásnak, de ez is megtaláltatható még az Ultra-n. A másik két szenzor jellemzői egyelőre nem ismertek, de gyanítható, hogy az egyik az optimális AR élmény érdekében egy 3D ToF kamera lesz.galaxy-s20-cover

Samsung mobilnál 8K videórögzítési lehetőség még nincs, de az S20 Ultra már ezt is támogatni fogja 30 fps sebességgel. A motorháztető alá régiótól függően Snapdragon 865 vagy Exynos 990 kerül, és természetesen az 5G modem sem fog hiányozni a repertoárból.

Az elmúlt napokban rengeteg S20-as hírt megosztó Max Weinbach szerint, a modelltől függően 12 vagy 16 GB RAM állhat majd rendelkezésünkre, nyilván az utóbbit inkább az ázsiai országokba szánja a Samsung. Belső tárhely tekintetében 128, 256, 512 GB-os és 1 TB-os opciók közül választhatunk, de adott lesz a microSD bővítési lehetőség is. Az akkumulátor kapacitása 5000 milliamperóra, ami mellé 45 W-os gyorstöltés jár, a teljes töltöttség pedig 0-ról 100 százalékra 74 percet vesz igénybe.

A Galaxy S20, Galaxy S20+ és Galaxy S20 Ultra bemutatójára február 11-én San Francisco-ban kerül sor, és ugyanezen a show-n debütál a Samsung második hajlítható mobilja is, ami állítólag Galaxy Z Flip néven érkezik.