Samsung Galaxy Z Flip 5G hazai ár és megjelenés

A Samsung bemutatja a Galaxy Z Flip 5G okostelefont. Az új kategóriát teremtő csúcskészülék már 5G technológiára is képes, így kínál egyedülálló sebességet és különleges felhasználói élményt. 

A Galaxy Z Flip stílusos és kompakt kialakítással erősítette meg a Samsung elkötelezettségét a kihajlítható készülékek mellett. Az új, 5G támogatással érkező készülék fantasztikus sebességet biztosít egy alig tenyérnyi, kihajtható eszközben, így a családdal, barátokkal vagy a követőkkel való kapcsolattartás minden eddiginél könnyebb lesz. A Galaxy Z Flip 5G a Samsung Galaxy család első tagja, amely Snapdragon 865+ 5G chipkészlettel érkezik. Az új processzor segítségével a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják az 5G-ben rejlő lehetőségeket, így nagyobb teljesítményt és sebességet érhetnek el élesebb képek és részletesebb grafika mellett.

A Galaxy Z Flip 5G az eredeti modellre jellemző kialakítással hozza el az 5G sebességet, ezzel az egyik legstílusosabb és legkompaktabb 5G képes Galaxy eszköz. A Samsung mérnökei az 5G kapcsolathoz szükséges hálózati megoldásokat a Z Flip keskeny, kézbe simuló házába építették be, így a megszokott formavilág változatlan maradt. A Galaxy Z Flip 5G két új, prémium színben, Misztikus Szürke és Misztikus Bronz árnyalatban érhető el, az üveg borítást pedig egy matt réteg egészíti ki, amely kellemes érintést és ujjlenyomatmentes használatot garantál.

A Galaxy Z Flip februári megjelenése óta a felhasználók már hozzászokhattak a forradalmi kihajtható megoldáshoz, amellyel az önkifejezés új módjait ismerhették meg. A Samsung folyamatosan fejleszti kihajtható technológiáját, hogy azzal még könnyebb legyen a tartalomrögzítés, lejátszás és megosztás. A Galaxy Z Flip-élmény továbbfejlesztett funkciókkal, mostantól 5G-vel is elérhető.

A Galaxy Z Flip egyedi felhasználói felületén, a különleges kihajtható kialakításnak köszönhetően, egyszerre jeleníthetők meg a látványos tartalmak és a különféle vezérlőeszközök is. Amennyiben az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két darab 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető.

A YouTube kezelése kifejezetten egyszerű, hiszen a felhasználók egyszerre nézhetnek videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is. A Galaxy Z Flip 5G felhasználók négy hónapig díjmentesen próbálhatják ki a YouTube Premiumot, a megszakításmentes élményekért.

Minden eddiginél könnyebb felvételeket készíteni, akár extrém szögből is. Legyen szó egy akciódús, alacsony beállításról vagy egy felülről pásztázó videóról. Hajlított módban a felhasználók két érintéssel válthatnak előnézetben a képernyő alsó és felső része között.

A Többablakos mód segítségével egyszerre több applikáció is használható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni. A Többablakos Tálcán található funkcióval egyszerre két alkalmazás indítható el, így például a képek megosztásánál a Galéria és a választott csevegőapp is elindul és azonnal használható. A Tálca egy továbbfejlesztett Edge panel része lett, amellyel a felhasználók még kényelmesebben férhetnek hozzá a kedvenc alkalmazásaikhoz.

A Galaxy Z Flip 5G Magyarországon augusztus 7-től lesz elérhető Misztikus Szürke és Misztikus Bronz színekben, 579,990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Samsung legújabb csúcskészülékeiről további információk a cég hivatalos weboldalán érhető el.

Képek: Samsung