Simán lekörözheti a konkurenciát a Red Magic 5S

Egyre több hír érkezik a holnap debütáló Red Magic 5S-ről. A legújabb információk szerint a készülék tuningolt GPU-t kap a motorháztető alá és kontrollerként is lehet majd használni. 

Egy alacsony késleltetésű vezeték nélküli kapcsolat segítségével állítólag játék-vezérlőként is használható lesz a Red Magic 5S. A mobilon futó játék képe ilyenkor a TV-n jelenik meg, a készüléken pedig előjön egy speciálisan erre a célra tervezett digitális kontroller felület. A nubia csapata mindenre gondolt, a játékstílustól függően hat különböző vezérlő közül választhatunk majd, de akár sajátot is készíthetünk az általunk preferált elrendezéssel. Megemlítik azt, hogy akár 4K felbontásban is megjelenítheti az eszköz az éppen futó applikációt a TV képernyőjén. Ami ezért elsőre elég meredeknek tűnik, hiszen sok PC-s videokártyának is meggyűlik a baja a 4K-val. Valószínűleg arról van szó, hogy azok az applikációk, amiknek nem olyan nagy a “gépigénye” elfutnak majd 4K-ban is. A komolyabb játékok esetében inkább a Full HD felbontás a reális.

Amikor a Nubia megtette az első lépéseket a Red Magic 5S bevezetése felé, a cég társalapítója Ni Fei több promóciós képet is megosztott. Az egyik ilyenen az volt feltüntetve, hogy egy tuningolt GPU kerülhet a készülékbe. Ezzel kapcsolatban a napokban is jött infó egy kínai leakster-től. A készülék állítólag támogatni fogja a GPU Boost funkciót, konkrét paramétereket ezzel kapcsolatban egyelőre nem kaptunk. Az aktív hűtésnek köszönhetően valószínűleg 670 MHz fölé is mehet majd a Red Magic 5S-ben lévő Adreno 650 GPU órajele, ami néhány játék során némi plusz fps-t eredményezne.

A ROG Phone 3 és a Lenovo Legion Duel már megelőzte a Nubia új gamer mobilját, ezen nincs mit szépíteni, de a tuningolt GPU és a digitális kontrollernek köszönhetően könnyen felülkerekedhet a konkurencián a Red Magic 5S. A fent leírtak így elsőre elég jól hangzanak, már csak az a kérdés, hogy ebből mi és pontosan hogyan fog majd megvalósulni.