Siralmas lett a Samsung második negyedéves pénzügyi eredménye

Mint minden nagy vállalat, a Samsung is meg szokta osztani éves pénzügyi eredményeit, ezúttal a második negyedév volt soron, ami nem lett a legjobb.


A Samsung 2019. évi második negyedéves beszámolója valószínűleg nem a részvényesek kedvence lesz. A dél-koreai cég ugyanis az előző évhez képest 56%-al kevesebb nyereséget tudott produkálni. Összehasonlításképpen 2018 ugyanezen időszakában 13,3 milliárd dollárt termelt a cég, idén pedig ennek sikerült lecsúsznia 5,56 milliárd dollárra. Tehát jelentősen kevesebb nyereséget könyvelhettek el az április, május és június hónapokban.

A gyenge kereslet miatt a félvezető és hardverpiacon sem igazán teljesített jól a Samsung. Itt tavaly 18.59 milliárd dollár bevételük volt, idén pedig 13,6 milliárd, melyből csak a profit 2,87 milliárd lett. A mobilos szekció eredményei sem lettek a legjobbak. A 21,87 milliárd dolláros bevételből a 1,32 milliárd dolláros profit 42%-al kevesebb, mint 2018 második negyedévében.

A Samsung Display ezúttal nyereségesebb volt, mint tavaly ilyenkor. A múlt évi 4,79 millárd dollár helyet 6,64 milliárdot termeltek, ebből azonban a profit 634 millió dollár volt. A fentieken kívül természetesen más bevételi forrásai is vannak Samsungnak, a maradék összeg ezekből tevődik össze.

FORRÁSgizchina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.