Snapdragon 865 processzorral érkezett a Vivo Nex 3 5G utódja

vivo-nex-3s-5g-cover

Nagyon apró módosításokkal érkezett meg a Vivo legújabb csúcsmobilja a Nex 3S 5G, ami külsőleg teljes mértékben hasonlít elődjére.


A Vivo szeptemberben mutatta be a Nex 3 5G készüléket, a mobil tavaly Snapdragon 855+ lapkával debütált, de most megérkezett a legfrissebb Qulacomm processzorral felszerelt változata. Szemmel láthatóan nem sok változtatást eszközölt a Vivo a most bemutatott Nex 3S 5G-n. A külsőt tekintve szinte ugyan azt a telefont kapjuk. A megjelenítő méretén sem változtattak. Ebből adódóan a Nex 3S 5G esetében is egy 6,89 hüvelykes Full HD+ felbontású, de már HDR10+ támogatással bíró Super AMOLED panel áll rendelkezésünkre. A szelfikért egy motorikusan kiemelkedő 16 megapixeles kamera felel, mellé egy LED vakut is kapunk.

nex-3s-3

Nem csak az előlapi kamerát, hanem a hátlapon lévő egységeket sem cserélte le a Vivo. Sőt az egész hátlap és a hozzátartozó kamerasziget dizájnja is maradt ugyan az. Emlékeztetésképpen, a főkamera 64 megapixeles, f/1.8 rekeszértékkel. Mellé egy 13 megapixeles ultra széles látószögű és egy szintén 13 megapixeles telefotó szenzort kapunk. Természetesen a LED vaku erről az oldalról sem maradt le.

nex-3s-1

A motorháztető alatt azért már vannak apróbb módosítások. Ezek fent említett Snapdargon 865 lapkán kívül a memóriát és a tárhelyet érintik. Ugyan ezek méretéhez nem nyúltak de a RAM LPDDR4X helyett LPDDR5, így 29%-kal jobb sávszélességet kapunk. A tárhely pedig UFS 3.0 helyett már UFS 3.1-es, ami gyorsabb olvasási és írási sebességet jelent.

nex-3s-2

Az akkumulátor kapacitása maradt 4500 mAh, a töltés sebességén sem változtattak, továbbra is adott a 44 wattos gyorstöltés. Színben pedig a fekete és fehér mellett már egy narancs sárga variáns is rendelkezésünkre áll. A 8/256 GB-os változat ára 212 ezer forintnak megfelelő amerikai dollár. A 12/256 GB-os modellért pedig 225 ezer forintot kérnek, a hazai startról nincs hír.