Snapdragon processzorral érkezhet a Huawei P50-es széria

Snapdragon-888-cover

A Huawei hatalmas lapkakészlet hiánnyal küzd, ezért késik már több hónapja a csúcsmobilja. Most mutatjuk, hogyan kaphat Snapdragon processzort a tiltások ellenére.

INLOCK

Az amerikai tiltások nagy befolyással voltak és vannak, a Huawei-re nézve, ahogy ezt mi is már többször megírtuk nektek. Valószínűleg az alkatrész hiány miatt késik a csúcsszériája a vállalatnak.

Most olyan pletykák érkeztek, hogy a Qualcomm csúcsprocesszorát kaphatja meg a Snapdragon 888-at. Viszont nem az 5G technológiával felszerelt lapkát, hanem egy eddig még be nem mutatott LTE képes verziót. Ennek a modellszáma SM8450.

Ezt a Qualcomm azoknak a gyártóknak szánhatja, akik olyan piacon szeretnének csúcsteljesítményt adni a felhasználóknak alacsonyabb áron, ahol nincs megfelelő 5G lefedettség és jelenleg még nincs relevanciája az ilyen típusú eszközöknek.

p50

Ezt a Huawei is meglovagolhatja, hiszen elsősorban az 5G képes lapkáktól vannak eltiltva. Ettől függetlenül GMS nem lesz a készülékeken, viszont talán így több helyen megjelenhetnek majd a készülékeik.

Egyes szivárgások szerint július végén kerülhet forgalomba a Huawei P50-es széria. A készüléken valószínűleg Harmony OS 2.0 fog futni alapból. Hivatalos árazásról egyelőre ég nincs hír

Forrás