Sokaknak akkugondokat hozott az EMUI 10.1

charging huWEI

Az elmúlt hetekben jó néhány készülékre megérkezett az EMUI 10.1. Most több felhasználó is különböző akkumulátor problémákra panaszkodik, egyeseknek gyorsabban merül a telefonja mint korábban, de van olyan is akinek 60 százaléknál nem lehet tovább tölteni a mobilját. 

Az EMUI 10.1 már 39 Huawei mobilra elérhető és ebből 13 eszközre érkezett meg Európába a rendszer. Sajnos a frissítés nem igazán zökkenőmentes, rengeteg felhasználó panaszkodik akkumulátor problémákra a különböző fórumokon.

A HuaweiCentral értesülései szerint dolog kiemelten érinti a Huawei P20 tulajokat, de egyes Mate 10 telefonoknál is lehet találkozni a problémával, bár ezekre egyelőre csak az EMUI 10 lett elérhető. Korábban hasonló akkumulátor gondokat hozott az EMUI 10.1 a P30 és P30 Pro-ra, de azt a Huawei javította a legutóbbi frissítéssel. A vélemények egyébként eléggé megoszlóak, van aki nem tapasztalt semmi változást, míg sokan pont az ellenkezőjéről, az üzemidő növekedésről számolnak be.

A legextrémebb eset talán az, hogy nem lehet 60 százaléknál tovább tölteni a telepet, erről egy képet is posztoltak az egyik fórumon. A Mate 20 X tulajdonosa fel is vette a kapcsolatot a Huawei ügyfélszolgálatával, ahol azt a választ kapta, hogy valószínűleg túl magas vagy túl alacsony hőmérsékleten próbálta meg tölteni az eszközt, azért kaphatta ezt a hibaüzenetet.

Mivel többen is jelezték, hogy ez a hiba náluk is fennáll, pedig a készüléket szobahőmérsékleten töltik, a Huawei végül felhasználói nyomásra úgy döntött megvizsgálja az esetet. Ezzel kapcsolatban a javítás valószínűleg napokon belül érezik majd. A megrövidült üzemidőhöz köthető probléma megoldása a következő biztonsági frissítéssel várható, már ha foglalkozik majd ezzel a Huawei, hiszen nem mindenkit érint.