Szeptember 10-én jönnek a Next-Gen iPhone-ok

Pletykaszinten lehetett már hallani, hogy idén szeptember első felében lerántják a leplet az új iPhone-okról. Az Apple most kiküldte a sajtómeghívókat, a bemutatóra szeptember 10-én a Steve Jobs színházban kerül sor, ottani idő szerint délelőtt 10 órakor.


Az eddigi infók alapján három telefonra számítunk, ezek az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR utódai lesznek. A megnevezések tekintetében még van egy kis kavarodás, lehetett már hallani iPhone Pro-ról és iPhone 11-ről is. Az viszont borítékolható, hogy a két drágább modell három hátlapi kamerával jön és egy szépnek egyáltalán nem mondható négyzet alakú kameraszigettel. A következő generációs XR pedig kettő darab modult kap a hátlapra. A legdrágább variánsról olyan pletykák terjednek, hogy támogatni fogja a fordított vezeték nélküli töltést is, ez főleg az AirPods tulajoknak lesz hasznos funkció. A kijelző tekintetében nem számítunk innovációra, az iPhone X-nél bemutatott Face ID-hez szükséges szenzorsziget továbbra is marad, jó esetben csökkentenek a méretén.

Egyes források szerint a megjelenítők méretei és felbontásai nem változnak az előző generációs modellekhez képest. Várhatóan a Lighting porthoz sem nyúlnak, néhány iPad-nál már bevetették az USB Type C portot, iPhone-ok esetében állítólag jövőre várható. Az A13 chip biztosan belekerül az új telefonokba és a 3D Touch-t leváltó Hapic Touch is, az 5G-re viszont felesleges számítani. Összességében egy nagyon visszafogott Keynote várható, bár a meghívóra rátették a “csakis innováció által” szöveget, de az Apple-t ismerve ez kimerül a plusz egy kamerában és a valamivel hosszabb üzemidőben. Az esemény tehát szeptember 10-én kezdődik magyar idő szerint 19 órakor.