Szeptember 7-én jön az első mobil Snapdragon 732G processzorral

qualcomm-poco-x3-cover

Egy kínai gyártó mobiljába fog elsőként bele kerülni a Qualcomm nemrég bejelentett processzora a Snapdragon 732G, ami 15%-kal jobb grafikus teljesítményt nyújt mint elődje.

A Qualcomm a napokban jelentette be legújabb középkategóriás processzorát a Snapdragon 732G-t. A chip igazából sokban nem különbözik az előző generációhoz képest, a grafikus teljesítményen viszont növeltek egy kicsit. A bemutatón egyébként elhangzott az is, hogy melyik lesz az első telefon amibe elsőként bele kerül a lapka. A Xiaomi leányvállalatának egyik érkezőfélben lévő készüléke kapja majd meg a Qualcomm új chipjét. Ez a telefon név szerint a szeptember 7-én érkező Poco X3 lesz.

poco-x3

Természetesen a korábban megszerzett tanúsítványoknak köszönhetően már kiszivárgott egy adag információ a Poco X3-ról. A Bluetooth SIG jóvoltából már tudjuk, hogy M2007J20CG lesz az eszköz modellszáma és MIUI 12 kezelőfelülettel Android 10 alapokon debütál. A Geekbench szerint pedig 6 GB RAM található a készülékben.

poco-x3-start

A benchmark applikáció tesztjéből egyébként korábban nem derült ki, hogy Snapdragon 732G processzor lesz majd a Poco X3-ban. Mint tudjuk a 732G csak grafikus teljesítményben nyújt többet mint elődje. A Geekbench pedig a GPU hatékonyságát nem teszteli, így az augusztus végén végzett teszten közel hasonló eredményt produkált a Poco X3 mint, amit a Snapdragon 720 és 730 processzorok is tudnak.

A bemutatóra egyébként a koronavírusra való tekintettel online fog sor kerülni. A közvetítést a közösségi médián keresztül tudjuk majd élőben nézni.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.