Szeptember elején jön a Huawei P30 szériára az EMUI 10 béta

emui-10-cover

A hónap elején megtartott Huawei fejlesztői konferencia egyik legnagyobb várományosa az EMUI 10 volt, melynek bétájának startjához most dátumokat is kaptunk.

REVO2

Már az EMUI 10 bemutatója során elárulta a Huawei, hogy az első telefon amire érkezni fog a kezelőfelület béta verziója, az a P30 és P30 Pro lesz. Ezeket követően fogják majd más kompatibilis eszközökre bevezetni. Megtudtuk azt is, hogy a végleges verzió elsőként a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro készülékekkel fog érkezni, tehát ez utóbbi azért még egy picit odébb van. A vállalat most a Weibo oldalán tett közzé egy képet, amin azt láthatjuk, hogy melyik mobiljukra mikor érkezik az EMUI 10. A plakáton elsőként a Huawei P30 és P30 Pro van feltüntetve, ezekre a látottak alapján szeptember 8-án fog érkezni az új felület. Lentebb pedig a Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X Mate 20 RS Porsche Design, Honor 20,  Honor 20 Pro, Honor V20 és Honor Magic 2 láthatjuk felsorolva, viszont itt már csak dátum nélkül, szeptember hónaphoz kötik a startot.

emui-10-beta-start

Mint tudjuk, a Honor mobilok esetében Magic UI nevet kap a felület, ebből most a 3.0-ás főverzió van soron, míg ugye az EMUI már 10-nél tart. A megtartott fejlesztői konferencián több újításról is lerántották a leplet, melyről korábbi cikkünkben olvashattok részletesen.