Szeptemberben jön a Samsung hányatatott sorsú csúcsmobilja

Végre kinyögött valamit a Samsung a Galaxy Fold-dal kapcsolatban. A készüléknek már tavasszal a boltok polcaira kellett volna kerülnie, de egy hiba miatt csúsztatni kellett a startot. Voltak már róla pletykák, hogy szeptemberben várható a Fold, ezt most a Samsung hivatalosan is megerősítette.


A Galaxy Fold bemutatója után több demó készüléket küldött a Samsung az ismertebb influencereknek, illetve a nagyobb tech csatornáknak. Néhány nap elteltével jöttek az észrevételek, miszerint az eszköz kijelzője többeknél felpúposodott, majd eltört. Volt azért olyan eset is, ahol a felhasználó hibázott és eltávolította a megjelenítőn lévő fóliát, amit nem lett volna szabad. Az esetek többségénél viszont a rendeltetészszerű használat során hibásodott meg a mobil.

A dél-koreai gyártó alaposan kivizsgálta a történteket, és megállapították, hogy a panel ahol hajlik, ott van egy jókora hézag, így a kijelző alá könnyen bejutnak a szennyeződések. Ezek pedig, rövid idő leforgása alatt kárt tesznek a megjelenítőben. A bemutató előtt ugyan a Fold-ot mindenféle tesztnek alávetették, azzal viszont nem számoltak, hogy a laboratóriumban imitált körülmények nem teljesen olyanok mint a valós élet.

A Samsung mérnökei tehát orvosolták a problémát, több olyan apró elem került a Fold-ra, amik védik a porszemek és egyéb szennyeződések elől, és egy picit változtattak a hajlításért felelős mechanizmuson is. Az ár természetesen nem változott, továbbra is 1980 dollárnak megfelelő összeget kérnek majd a masináért. Európában több országban is elérhető lesz a Fold, sajnos mi kimaradunk belőle, a kiválasztott piacok: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Svédország, Spanyolország, Norvégia, Dánia, Finnország, Belgium, Hollandia, Ausztria, Lengyelország, Románia és Svájc lesznek.

A konkurencia hajlítható eszköze a Mate X is szeptemberben kerül forgalomba. Az mondjuk még nem derült ki, hogy azt a készüléket mely országokban lehet majd beszerezni. Ha a Fold-ból nem is kapunk, reméljük legalább a Mate X megvásárolható lesz itthon.