Szinte minden iPhone 14-es okostelefonban Samsung kijelző lesz

A napokban megjelent egy olyan adat, amiből kiderül, hogy az iPhone 14-es sorozat nagy részének a Samsung szállítja a kijelzőt. Mutatjuk részletesebben az adatokat.

A Samsung az egyik legnagyobb vállalat az okostelefon piacon, de sokan nem tudják, hogyha vásárolnak egy akármilyen márkájú okostelefont, nagy eséllyel szerepel a termékben olyan alkatrész, amit a Samsung gyárt.

Az egyik legvalószínűbb alkatrész az a kijelző, amivel a cég nagy versenytársa az Apple is így van, hiszen nagyban függ a dél-koreai óriástól.

A nemrég megjelent adatok szerint az iPhone 14 sorozat 70%-ának Samsung kijelzője van, ami számszerűsítve durván 80 millió darab termék. A forrás is megjegyzi, hogy ez azt jelenti, hogy az iPhone eladások után is pénzt kap a Samsung, nem csak a saját Samsung Galaxy okostelefonok iránt. Emellett azt is hozzá kell tenni, hogy a kijelző az egyik legdrágább alkatrésze a telefonoknak, így nagy összegeket zsebel be a cég.

Persze még vannak olyan vállalatok, mint a BOE és az LG, akikkel az Apple csökkenteni akarja a függőséget a versenytárstól, de mivel a Samsung Display a legnagyobb kijelző gyártó, aligha megy gyorsan.


Forrás