Szoftverfrissítéssel tiltják le a OnePlus 8 Pro egyik hátlapi kameráját

oneplus-camera-cover

A OnePlus egy frissítéssel tiltja le a OnePlus 8 Pro tárgyakon is átlátó kameráját, de a későbbiek során ismét elérhető lenne. Kérdés már csak az, hogy a feloldás után mit is tudunk majd kezdeni vele.

A múlt hónap közepén beszámozunk róla, hogy a OnePlus 8 Pro szénszűrős lencséje képes műanyag felületeken és akár a ruhán is átlátni. A készülék kamerájának különleges képességét azonnal fel is kapta a média, a gyártó pedig hideget, meleget is kapott ezzel kapcsolatban.

oneplus-update

A OnePlus Weibo oldalán bejelentette, hogy egy frissítéssel megszüntetik a különleges funkciót. Első körben csak arról volt szó, hogy Kínában tiltják le, de egy nemzetközi frissítést is kiadtak, tehát globálisan is tiltásra került a fotokróm szűrő. Megtudtuk azt is, hogy csak egy ideiglenes tiltásról van szó, a későbbiek során egy frissítéssel újra aktiválni fogják. A OnePlus most nehéz helyzetben van, mivel egy kamera a telefon hátlapján lévők közül ezt követően csak szó szerint dísz lenne. Elárulták azt is, hogy apróbb módosításokat végeznek majd rajta és ezt követően újra használható lesz. Ugyan azt nem közölték, hogy mikortól lenne ismét hadra fogható a fotokróm kamera, de a OnePlus-t ismerve gyorsan kijavítják majd a “hibát”.

Egyelőre az sem világos, hogy milyen módosításokkal lesz majd használható újra a szenzor, de nagy valószínűséggel már ruhán nem fogunk átlátni vele.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.