Szuperolcsó mobilt készül piacra dobni a OnePlus

A Nord egyelőre elég nagy csalódásnak tűnik, rengeteg hibája van a mobilnak és meglehetősen korlátozott az elérhetősége is. A OnePlus viszont nem adja fel, a középkategória után most a belépőszinten is próbálkoznak. 

Az Android Central egyik forrása elárul néhány információt egy a közeljövőben érkező OnePlus mobilról, ami jelenleg Clover kódnéven fut. Ez a modell állítólag a nemzetközi piacon is beszerezhető lesz és megközelítőleg 200 dollárt – jelenlegi árfolyamon 60 ezer forintot – kérnek majd érte. Az eszköz 6,52 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzővel fog rendelkezni, a burkolat alá pedig Snapdragon 460 rendszerchip, 4 GB RAM és 64 GB tárhely kerül. Akkumulátor terén rendesen eleresztik a készüléket, úgy tudni 6000 milliamperórás telep felel majd az energiaellátásért és támogatott lesz a 18W-os kábeles gyorstöltés.

A hátlapon mindössze két kamera dolgozik, a főszenzor 13 megapixeles, ami mellé 2 megapixeles mélységérzékelő jár. Gyárilag Android 10 rendszerrel és OxygenOS kezelőfelülettel jön majd a masina, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a 3,5 mm-es jack kimenet sem hiányzik a repertoárból. Ha valóban ilyen specifikációkkal érkezik a telefon még a 200 dollár is soknak tűnik érte. Más kínai gyártóknál hasonló összegért sokkal jobb hardvert és több kamerát kapunk. Mivel a forrás nem hivatalos érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni a fenti sorokat, az elkövetkezendő hetekben valószínűleg többet is megtudunk majd a mobilról.