Talán az U12+ megtöri a HTC rossz sorozatát?

A HTC mobilos részlegét felvásárolta a Google, így kapott egy pár millió dolláros tőke injekciót a szekció. Amire szükség is volt, hiszen a tajvani cég készülékei nem túl népszerűek valamiért a felhasználók körében.


Ezt ők is érzik, ezért a legjobb harcosukat küldték csatába HTC U12+ néven, amiben benne van minden amit jelenleg a HTC tud. Egyik különlegessége, hogy egyáltalán nincsenek gombok az eszközön, ami gombnak néz ki az valójában egy nyomásérzékeny felület. Az Edge Sense is kapott némi extrát az elődhöz képest, továbbra is a két oldalán kell szorongatunk a mobilt, ezzel pedig többféle funkció is érhetővé válik. Az újdonságok közé tartozik például, hogy még fogjuk a telefon nem kapcsol ki a kijelző.A vízálló burkolat alatt a Snapdragon 845 lapkakészletet találunk, amihez 6 GB RAM-ot kapunk és modelltől függően 64 vagy 128 GB belső tárhelyet. Van microSD foglalat is, de ilyenkor le kell mondanunk a dual SIM adta lehetőségekről. A HTC U12+ a legnagyobb nem AMOLED panellel szeret telefon a piacon, 6 hüvelykes Super LCD6 kijelzője 1,440 x 2,280 pixel felbontással és 18:9-es képaránnyal rendelkezik.A hátlapon 12+16 megapixeles kamerákat találunk, UltraPixel technológiával, 2x-es optikai zoom-al, optikai képstabilizátorral és fázisérzékelős és lézeres autófókusszal. A főkamera f / 1.8-as objektívvel rendelkezik, maximálisan 4K felbontásban készíthetünk videókat 60 fps-el. Az előlapon is dupla kamerákat vannak, mindkét modul 8 megapixeles, amik légyegében ugyanazok.

Az arcalapú feloldásnál jóval hatékonyabban működik két egység és a szelfiknél is hatásosabbak, ha a háttér homályosításáról van szó. Akinek ez az azonosítási módszer nem válna be, választhatja a hátlapi ujjlenyomat olvasót is. Egyenlőre Android 8.0 Oreóval a fedélzeten érkezett a masina, de a bemutatón elmondták, hogy amint lehet jönni fog az Android P is az eszközre. A 3930 milliamperórás akkumulátor szerencsére elég méretesnek mondható.Sajnos nem támogatja a vezeték nélküli töltést a HTC újdonsága, ennek hiányában pedig USB-C porton keresztül kivitelezhetjük a töltést. Hazánkban a 64 GB belső tárhellyel szerelt HTC U12+ ára nagyjából 260 ezer forint lesz, színek tekintetében kék, vörös és fekete modellek közül választhatunk.